A když přeřadíš zpět na MBR?
Ještě něco zkouším a odpoledne se asi rozhodnu co s tím dál. Problém, je, že ta bitová kopie je asi závislá na více discích. A všechny bych musel přehodit na MBR. A riskovat další ztrátu dat. A všechno nemám kam dát.
Spíš zvažuju, že tu bitovku nějak rozbalím, estli to půjde.
A taky jdu hledat náhradní ATX zdroj.
Protože jsem zamlčel toto:V Linuxu se PC asi 2x seklo. Přikládal jsem to experimentálnímu softwaru nebo chybě v Nvidia ovladači 530-open kernel modul(beta).
Ale potom se stalo, že se PC seklo i ve Windows. Bohužel zrovna den předtím se také aktualizoval ve Windows Nvidia ovladač. Takže jsem si nebyl jistý, kde je chyba, protože lidi psali na fórech, že mají s Nvidia ovladači velké problémy. Ale také už rostlo podezření na zdroj.
Bohužel stačilo jedno seknutí ve Windows, WIndows neumí emergency sync a NTFS oddíl se poškodil.
Když opět WIn10 nastartovaly, tak chyběly některé ikonky vpravo dole.
Windows 10 jsou natolik debilní, že do logu vypisují, že jednotky jsou v pořádku, oddíly též. Ale když spustíš ručně scandisk, opraví spoustu chyb.
Po několika scandiscích, dism a sfc se věci navrátily k normálu, akorát se mi zdálo, že seká video přehrávač. To jsme měl podezření na slabé napájení GPU-vadný zdroj. Což se mi zdá, že dělalo dokonce včera večer i v LInuxu.
Jenže ten microsoftí dism nikdy nedojel tak, aby zahlásil všechno v pořádku. Zdálo se, že je tam nějaká softwarová nekompatibilita. Potom jsem zjistil, že pár dní dozadu se nainstalovala aktualizace, která něco upravovala na windows update a tak. A nejde odinstalovat! A ten dism neuměl ty windows opravit. Ani když jsem vytvořil aktuální instalačku win a rozbalil mu wim či esd nebo jaké to má koncovky. Jakoby microsoft aktualizoval něco ve win, ale to něco už není kompatibilní s dism nástrojem.
No a na to se nabalil zbytek, který už znáš. Instalace Kubuntu, po které Win na přímo už nebootovaly. A potom ten vypádek elektriky při změně velikosti NTFS. Víš jak... 50x to vyjde a na 51. vypadne elektrika. Nezodpovědnost.
Ve skutečnosti ale nevím zda vypadla na chvíli elektrika nebo selhal zdroj.
Omlouvám se, že jsem to vše prve zamlčel, ale nechtěl jsem situaci komplikovat.
No a tyto problémy řeším na přeskáčku. Což je na houby. Nejsem u toho v kuse. Proto to tak trvá.