Zjistil jsem že apt-key je již zastaralý, proto jsou problémy!!!!Způsob, jakým jsou GPG klíče uloženy, aktualizovali vývojáři Debianu pomocí utilit apt a GnuPG (GPG2), čímž se zvýšila bezpečnost systému. Tento problém si všimnete u systémů Ubuntu 22.04 a Debian 11.
Následující kroky vám pomohou přesunout klíč na nové místo:
Prvním krokem je zjistit ID klíče. Všechny existující klíče můžete vypsat pod trusted.gpg pomocí následujícího příkazu.
sudo apt-key list
Tedy na apt-key ZAPOMENOUT?? Místo toho pracovat se soubory svazků klíčů v trusted.gpg.d viz apt-key8.
/etc/apt/trusted.gpg
--------------------
pub rsa4096 2011-10-13 [SC]
B97B 0AFC AA1A 47F0 44F2 44A0 7FCC 7D46 ACCC 4CF8
uid [ neznámé] PostgreSQL Debian Repository
Je nutné opravit problém s úložištěm PostgreSQL. Zkopírujte tedy posledních 8 znaků ID klíče a exportujte je pomocí následujícího příkazu.
sudo apt-key export ACCC4CF8 | sudo gpg --dearmour -o /usr/share/keyrings/pgdg.gpg
Teď upravit konfigurační soubor úložiště Apt jako: /etc/apt/sources.list.d/pgdg.list. Přidejte značku singed s výše exportovaným souborem klíče, například:
deb [arch=amd64 signature-by=/usr/share/keyrings/pgdg.gpg] http://apt.postgresql.org/pub/repos/apt/ jammy-pgdg main
Dále odstranit z trusted.gpg:
sudo apt-key del ACCC4CF8
Snad to pomůže vyřešit problém, který mám já. Zatím dělám někde chybu pač to háže:
Soubor „/usr/share/keyrings/pgdg.gpg“ existuje. Přepsat (a/N)? Warning: apt-key is deprecated. Manage keyring files in trusted.gpg.d instead (see apt-key(

).
gpg VAROVÁNÍ: nebylo nic vyexportováno a gpg nenalezena žádná platná data ve formátu OpenPGP.
kvetoslav@kvetoslav:~$