Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ATI X800 GTO a instalace Ubuntu 6.10 - nefunkční X server  (Přečteno 1307 krát)

GabelCZ

• Návštěvník
Zdravím uživatele Ubuntu a mám dotaz ohledně instalace. Předesílám, že jsem lama, zatím jsem zkoušel jen Fedoru a SUSE (bez problémů grafika fungovala - až na akceleraci pod SUSE, ve Fedoře jel i akcelerovaný desktop).

Když se snažím Ubuntu nainstalovat, nefunguje mi Xserver, resp. grafická instalace nejde. Co s tím mám dělat? Hledal jsem na fóru, ale nenašel nic. Poradí mi někdo jak dostat drivery grafiky při instalaci aby mi jelo grafické rozhraní (o Berylu nemluvě).

grafiku mám ATI Radeon X800 GTO 256MB s jádrem tuším 430.

Pokud se to zde již řešilo a já to nenašel, prosím nekamenovat.

Díky

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
ATI X800 GTO a instalace Ubuntu 6.10 - nefunkční X server
« Odpověď #1 kdy: 29 Března 2007, 13:54:11 »
Přímo při instalaci nejde ovladač grafiky nainstalovat, odporovalo by to licenčním podmínkám Ubuntu, je nutno je doinstalovat pomocí návodu na wiki...
http://wiki.ubuntu.cz/Grafick%C3%A9_karty_ATI

Pokud ti po instalaci nenaběhnou Xka, tak s tím taky můžeme poradit...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

GabelCZ

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Března 2007, 14:04:02 »
ok, zkusím textovou instalaci a pak podle té nápovědy, jednou jsem už něco podobného dělal (asi když jsem se snažil pod SUSE rozběhat 3D a skončilo to formátem :) )

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 31 Března 2007, 11:34:39 »
Zkus se podívat sem, řešil jsem ten samý problém před týdnem. Mám tu samou grafiku.
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=8513
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.