Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Může mi někdo doporučit jinou Ubuntu videostřižnu než OpenShot ?  (Přečteno 4484 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Dobrý den.
OpenShot mi na mém postarším notebooku AcerAspire 3810T s 8 GB RAM  obstojně chodil jen do Ubuntu verze 18.04 LTS.
S verzí 20.04 LTS jej už z neznámých důvodů nelze provozovat ač jsem učinil spoustu instalací (zoufalých pokusů) a to z různých zdrojů. (Ani import
docela malého videa nejde. Celé se to kousne - zamrzne a šmitec) !

Potřebuju z videokamer některé zajímavé pasáže spojit do jednoho celku a to ostatní vyhodit. Nic náročného ! Nemusím mít žádná zbytečná cinkrlátka.
OpenShot snad není jediný SW.  Děkuju za odpovědi.

« Poslední změna: 26 Srpna 2023, 09:59:44 od Dr Fuss »

juwa2

• Závislák
Re:Múže mi někdo doporučit jinou Ubuntu videostřižnu než OpenShot ?
« Odpověď #1 kdy: 26 Srpna 2023, 01:31:03 »
1. Prostý střih (či spojení) bez rekomprese zvládne i osvědčený Avidemux.
2. Zkoušej tyto aplikace přednostně ve verzi *.AppImage.   Vyhneš se problémům s nekompatibilitou knihoven atd....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://sourceforge.net/projects/avidemux/files/avidemux/2.8.1/avidemux_2.8.1.appImage/download
https://sourceforge.net/projects/avidemux/files/avidemux/2.8.1/avidemux_2.8.1_legacy.appImage/download
(Můžeš zkusit i starší verze odtamtud...).

https://github.com/OpenShot/openshot-qt/releases/download/v3.1.1/OpenShot-v3.1.1-x86_64.AppImage
« Poslední změna: 26 Srpna 2023, 01:35:33 od juwa2 »

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 26 Srpna 2023, 01:55:43 »
Nainstaloval jsem nějakej ShotCut, ten sice vypadá že chodí svižně a zatím se mi jeví jako dobrý SW, dokonce je česky, ale čumím na něj jako VRÁNA. Moc intuitivní teda není - jiná filozofie ovládání. Kde k němu seženu nějaký dobrý návod abych do něj "vklouznul" co nejdřív ? Takové to "odpíchnutí" aby člověk pochopil způsob myšlení autora.   F1 ?
« Poslední změna: 26 Srpna 2023, 07:38:41 od Dr Fuss »

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 26 Srpna 2023, 07:14:02 »
Pochopit ovládání Shotcut, to je fakt na dlouhé zimní večery. Rád bych znal způsob myšlení autora. U OpenShotu jsem byl za hodinu laborování schopný z dlouhého videa separovat libovolnou oblast a tu vložit do jakéhokoliv jiného videa a exportovat vše do libovolného formátu. Tady se mi to nepodařilo ani za 3 hodiny laborování.
« Poslední změna: 26 Srpna 2023, 07:39:21 od Dr Fuss »

ikx

• Aktivní člen
  • *
Re:Může mi někdo doporučit jinou Ubuntu videostřižnu než OpenShot ?
« Odpověď #4 kdy: 26 Srpna 2023, 07:52:47 »
...davinci resolve video editor???...pre linux zadarmo... :D :D :D

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 26 Srpna 2023, 15:18:37 »
Pro juwa2: Stáhnul jsem si ty soubory, ale přece soubor appimage se po dvojkliku na něj zavede do paměti a spustí se. Tady se tak neděje. Proč ?
Co je v tom zase za fintu ? V jednom případě se mi to u toho OpenShot 3.1.1 ale podařilo. Sám nevím jak ???  Blbý co ? Asi je něco prohnilé ve státě Dánském...
« Poslední změna: 26 Srpna 2023, 15:59:15 od Dr Fuss »

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 27 Srpna 2023, 17:01:41 »
Jsou to holt vocasové !!!  Ne každý .AppImage který je na webu má nastavený spustitelný příznak. Když jsem to udělal tak jde nyní všecho s příponou .appimage (Avidemuxy) spustit. (nemít poznámky o libůstkách Ubuntu tak nevím).

Nicméně, všechny Openshot.appimage jsou na mém HW s distribucí 20.04. LTS nepoužitelné. Pokud "nezamrznou" tak lezou pomalu jako hlemejžď (asi x10) prostě jsou nepoužitelné.

Ale Avidemux jde svižně. Tak že na HW bych to zas až tak moc nesvaloval. Prostě není programátor jako programátor, není programovací SW jako programovací SW.
« Poslední změna: 29 Srpna 2023, 20:18:39 od Dr Fuss »

ikx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 27 Srpna 2023, 22:31:40 »
...fussi-z minulosti viem,ze stale nieco iné robis,co by si mal robit...vychadzajuc z tejto skutocnosti necitim ziadnu potrebu tebe napisat,ako zprovoznit open shot v ubuntu 20.04-ke...v skutocnosti to znamena,ze tie informacie pred tebou zamlcim...a ze preco som to napisal???...aby si vedel,ze ja to viem,ty to nevies,ale ja aj to viem,ze ty to nevies... >:( >:( >:(

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 29 Srpna 2023, 19:26:45 »
Pro ikx:   Víš kulový ! Zamlč si co chceš, přechytralej inteligente ze Slovenska. Na odpovědi takových jako ty tady čekám...
« Poslední změna: 29 Srpna 2023, 20:20:00 od Dr Fuss »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.