To je teoreticky mozne - skus spustat Commandos vo virtualnej ploche Wineu - sice budes hrat v okne, ale nebude ti to menit rozlisenie. Kazdopadne, hodilli by sa logy,
Taktiez by som skusil, ci ti to nerobia aj hry, ktore nebezia pod Wine. Kludne je mozne, ze ti to robi grafarna a nie Wine, pretoze cierna obrazovka je celkom bezny syndrom problemov s GPU. Tiez by si sem mohol dat viac info o tvojom PC. Mne napr. robi starosti moja RX 5700XT, ktoru mam v desktope - ked hram niektore hry, tak mi niekedy greenscreenuje cely system. Niekedy sa mu podari zotavit a hodi ma do login screenu, inokedy spadne tak, ze musim natvrdo vypnut, pockat par sekund a zapnut - obycajny rychly restart problem nevyriesi a nedostanem video signal ani v UEFI. Zial, zacalo sa to stavat az nejaku dobu po uplynuti zaruky. Stavalo sa mi to na CS:GO, ktore bezalo nativne, Assassin's Creed Unity, ktore bezalo pod Protonom. Overwatch 2 mi to zatial nikdy nespravil a Diablo 4 mi obcas hodi zelene glitche, ktore sa obcas vyskytuju pred tym velkych crashom, ale este to natvrdo nezhodil.
OS to neovplyvnuje, na nete je vela ludi, ktorych to postihuje aj na Windowsoch.