A také vyignoroval můj příspěvek o povyšování či nepovyšování a stále si jede svou ..
To je pak radost komunikovat a radit - to tedy jo ..
Nevím, co furt řešíš - prostě udělej, to co jsem ti napsal nebo už s tím nepruď. Nikde není zákon, že musíš mít novější verzi Ubuntu a nikde není psáno, že musíš mít novější verzi aplikace a nikde není psáno, že musíš mít zrovna Ubuntu ..
Další věc, kterou vytknu je to, že píšeš neúplný model NTB - už by jsi mohl vědět, že jedna modelová řada má X (a často desítek) podmodelů, které se sakra liší ve své konfiguraci.
Takže piš vždy rovnou min. procesor, ram, grafiku a začni si sakra vážit naší ochoty a práce a přestaň nám ji přidělávat.
A když už jsem u toho skoro 15 let starého stroje s nejspíše ořezaným čistě OEM procesorem Core2Solo na 1,4GHz (který nesplňuje uvedené min. požadavky - ale i kdyby to byl prémiový model s Core2Duo na 1,4GHz) a grafiku GMA 4500, tak opravdu je silná naivita čekat, že tam půjde hladce moderní operační systém a nejnovější verze aplikací, kde už vývojáři počítají s nějakým výkonem a také zahrnují do zdrojáku nové instrukční sady, zvláště pokud vyvíjí tak náročný SW jako je komplexní videoeditor.
Ano - mohu souhlasit s tím, že jsou vývojáři dnes už jen málo efektivní a ergonomičtí pakoši, ale zde se jedná především o tvou ignoranci, kdy pořád odmítáš nějakou vzdělanostní základnu a stejně tak naše výklady a doporučení. Uvědom si, že základní podpora HW je jen 5 let.
Ano - je to málo a sejří mě to též, ale je to realita a pokud si neumím psát sám drivery a měnit kódy, tak se s tím musím naučit žít a podřídit se tomu ..
Takže jestli se chceš konečně řídit názory zkušenějších a být více v pokoji, tak na tenhle stroj pokorně proveď čistou instalaci
Xubuntu 18.04 (vůbec nezkoušej nic jiného a zakaž tam rovnou všechny nabídky na upgrady - tě kdyžtak navedeme) a na něm si rozjeď svoje odzkoušené verze aplikací.
Vlastně nevím, proč jsi se nezeptal, když nevíš a neznáš, jestli je to dobrý nápad povyšovat a jak se k tomu postavit. Co tě vlastně vedlo k tomu povyšovat?
Pokud potřebuješ novější aplikace, tak si opravdu pořiď jiný výkonnější stroj, jak psal slovensky kolega. Za 5000,- ti seženu repas dělo oproti tomu, co teď máš a se zárukou ..