Zrovna v tomhle případě se úplně nedomnívám, že by bojkotovali Linux, protože jim to občas hapruje i ve Windows. Prostě jen neřeší jiný OS, protože všichni jedou na Woknech. To jen já se to pokouším rozběhnout v Ubuntu.
Navázat na předchozí pokrok jsem se právě teď pokoušel, ale některé věci už jsou jinak. Z vlastního (nainstalovaného) softwaru čas od času používám Trados Studio, a to v Linuxu pojede jen ve virtuálních Windowsech. Dřív to celkem slušně běželo ve W7, jenže teď musím mít W10, protože nové verze TS už W7 nepodporují, a ve W10 to bylo pomalé, byly různé problémy s instalací apod.
Musel bych pak jedině pořídit třeba Wordfast, který dělá i linuxovou verzi, ale ten má dost děsnou cenovou politiku, takže tudy cesta nevede. OmegaT je pro nadšence, ale ne na normální práci, CafeTran se mi nepodařilo pochopit.
VPN už teď nepotřebuji, protože klient přešel na online nástroje, a já jsem doufal, že by to mohlo usnadnit práci v přímo v Linuxu. Například nástroj Oracle funguje v pohodě, jenže já potřebuji 100% funkčnost všech nástrojů a třeba ten FbCat funguje tak napůl.
V mém případě to celé padá s tím, že klienta nezajímají moje pokusy s OS, ale očekává, že odvedu svoji práci. Když ji neodvedu, obrátí se na někoho jiného, a to není žádoucí.
Ty aplikace se nedají ve vyhledávači najít, protože nejsou určené pro veřejnost, a já na ně odkazovat nemůžu, protože nechci mít na krku právníky
Mno, tak jsem se vyplakal a budu muset zpět do W10...