Vtip je, že mám na routeru 5GHz zakázáno, takže vysílá jen 2,4GHz a tedy to ten NM nemusí řešit. Každopádně díky, zkusím a také tipuji na bug ..
To, že nechápu tu skutečnou demenci v tom přiřazení "a" nebo "bg" jsem už v jednom vlákně psal - je to ostuda ostud, když ajťáci, co dělaj network manager popletou značení starých norem s frekvenčním pásmem, notabene, když se dnes užívá už jen norma "n" a "ac" a případně novější vývojové standardy ..
Také jsem tam psal o tom, že mi v případě AC karty spojení korektně fungovalo jen při vynucení "bg" v NM, ale často jsem se připojil v takovém případě až třeba na 20 pokus .. Takže NM má mouchy už léta - teď je jenom zvýraznili ..
Také mám pocit, že Linux páchá sebevraždu - to přeci není možné, aby byli skutečně tak hloupí a místo zfunkčňování nepovedených věcí se pořád zaměřují na nove feature spekulativní opodstatněnosti a znefunkčňovali základních věcí jako internet a zvuk.
Otázka je, jestli se proklikám v 22.04 do wifi připojení, tak zda půjde ten zvuk nebo ho budu muset řešit stejně - pak můžu zůstat na 18.04, kde ještě funguje guest session na rozdíl od pozdějších verzí, kde se seká ..