Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Skylink live TV  (Přečteno 7531 krát)

Olaf

• Návštěvník
Skylink live TV
« kdy: 20 Února 2024, 11:27:00 »
Zdravím,
jsem novým uživatelem Ubuntu 23.10. Nedaří se mne spustit Skylink live TV na Google Chrome Verze 121.0.6167.160  ani na aktualizovaném Firefoxu.
Podpora Skylinku mi odepsala (tato chyba se může projevit zejména v okamžiku, kdy uživatel používá zařízení, prohlížeč nebo operační systém, který nedostává potřebné aktualizace.
Zdá se, že operační systémy Linux v aktuální konfiguraci nesplňují nároky na zabezpečení s žádným webovým prohlížečem a streamování je tedy blokováno.)
Vše mám aktualizováno, mám doinstalován ,,Ubuntu-restricted-extras,,. Existuje nějaký způsob jak toto vyřešit ?

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
Re:Skylink live TV
« Odpověď #1 kdy: 20 Února 2024, 12:04:08 »
100% řešením je nepoužívat tyto korporátní úchylnosti (TV, prohlížeč atd.). Ale to jsi asi slyšet nechtěl...

Takže když na tom budeš trvat, tak se zkus někam zařadit. Nemyslím tím rovnou celé widle, ale třeba prohlížeč od příslušného korporátu (nemusím snad jmenovat). Protože u korporátů ruka ruku myje, tak to možná bude něco dělat tzv. "lépe" (rozuměj podle jejich pravidel) a ty budeš moct platit za ten poskytovaný masážní a člověka rozvracející odpad...

Pokud se ti zdá odpověď "divná", tak si třeba několikrát přečti to, co jsem napsal a zkus se zamyslet jednak přímo nad tím, druhak nad všemi (tedy neuvedenými) souvislostmi. Edit: počti si třeba zde (možná jeden z mála, kterému to taky došlo).

Jo a poznámka na závěr k Ubuntu: nechápu, proč nepoužíváš LTS verzi.

Edit #2: kdybys tady hledal (udělal jsi to?), tak najdeš třeba tohle. Po hledání jinde najdeš např. toto - a já se znovu ptám: stojí ti ten odpad a zařazovačka za to?
« Poslední změna: 20 Února 2024, 12:17:55 od JirkaZ »

Olaf

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Února 2024, 16:37:40 »
Škoda, hledal jsem řešení a dle odpovědi nejspíš neexistuje.Díky

Ventero

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 16 Dubna 2024, 00:20:33 »
Zkusil jsi povolit DRM?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #4 kdy: 11 Srpna 2024, 18:19:45 »
Nefunguje ani na x86_64 distribucích s povoleným DRM (víc zavádějící zkratku udělat nemohli). Nepíšu provozovatele, nebudu jim dělat reklamu ani odezvu, když se spoléhají na low hw podporu, na které by to mělo fungovat, ale nefunguje.

Je to zbytečný, já bych je "neobtěžoval". Kdysi dávno, v době více normálnější, než dnes,jsem si takhle psal kvůli bankovnictví. A pokud něco funguje, je lepší nedávat o tom vědět, když není zájem o tom, aby to fungovalo. A vlastně o tom ani nemají zdání. A pokud něco nefunguje, existuje možnost vybrat si mezi jinými komerčními záležitostmi, které nejsou tak zavřené a fungovat budou.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

regine

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 14 Srpna 2024, 19:06:13 »
Za vším je DRM (Digital Rights Management). Ale nejsem znalec DRM, jen řeším metodou - pokus <> chyba. Zápasím s tím neustále a když vyřeším, zase něco změní. Oficiálně ve Skylink podporují jen Windows a Android/Google TV. Naposledy mi šlo ve staré Chromium verzi 70.0.3538.77 - neplést s Chrome. Stačí když Skylink změní verzi DRM a vše jde do kopru.
Doporučované doinstalování Ubuntu Restricted Extras nikdy nepomohlo.
« Poslední změna: 14 Srpna 2024, 19:12:21 od regine »
Ubuntu 16.04 LTS 32bit, 22.04 LTS 64bit

Ventero

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 14 Srpna 2024, 21:32:00 »
Nemohlo ani pomoc ty extras - tohle neni vec kodeku, ale pluginu v prohlizeci .. Takze bombardovat vyvojare browseru, at aktualizuji plugin ..
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 15 Srpna 2024, 08:28:13 »
Asi to tak bude. I na Windows mi přestalo jít DRM na týdny u České TV (myslím, že když byl fotbal). V poslední době zase jede.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím příště označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu výpisu. Děkujeme. Tým moderátorů.

sabraq

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 26 Srpna 2024, 17:56:16 »
Za vším je DRM (Digital Rights Management). Ale nejsem znalec DRM, jen řeším metodou - pokus <> chyba. Zápasím s tím neustále a když vyřeším, zase něco změní. Oficiálně ve Skylink podporují jen Windows a Android/Google TV. Naposledy mi šlo ve staré Chromium verzi 70.0.3538.77 - neplést s Chrome. Stačí když Skylink změní verzi DRM a vše jde do kopru.
Doporučované doinstalování Ubuntu Restricted Extras nikdy nepomohlo.
Asi se někdo spletl, to je asi úplně jiná vrstva.
DRM je předně "Direct rendering management", nebo také dri - což je technická záležitost a s digitálními právy a přehráváním nebude mít asi vůbec nic společného - takže maminky techničtěji založenějších dětí snad mohou zůstat v klidu.

Někdo plácl před časem někde něco o DRM a že je to digital rights management a všemu je konec - což jsem nepochopil, čemu má být jako konec. Jako kdyby tady chtěl někdo něco obcházet, prolamovat a já nevím co - ve skutečnosti kdo sem psal, chtěl většinou jen aby mu fungovalo to, na co měl nárok.  Prostě když si někdo zaplatil placený přístup a měl živou televizi přes internet, která mu fungovala, většinou se po žádných právech pídit nemusel a těžko o nich něco věděl.

A když mu fungovat přestala, tak si nenajme 50 právníků, ale jednoduše ji přestane používat - nebo-li "vypne".

To je jako bublina s Back Trace Linuxem - zbytečný strašák.

Tímto bych také rád vyzval ty, kteří by se tady rádi něco dozvěděli, ale stydí se kvůli tomu, protože jim někdo naznačil, že mají "napořád sloh základní školy", aby se nebáli zeptat. Občanky, bankovní identity nebo auta tady zatím neprohlížejí.

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
« Odpověď #9 kdy: 26 Srpna 2024, 19:51:03 »
sabraqu, zkus se trochu poučit:

1
2
3
4
5
6

atd. atp.

Takže ano, DRM coby restriktivní pakárna a nikoliv renderingová záležitost, k tomu další buzzwordy jako Widewine atd.

Ale jak jsem už napsal výše: řešením je prostě tyto korporátní srágory ignorovat.
« Poslední změna: 26 Srpna 2024, 20:00:53 od JirkaZ »

Abby

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 27 Srpna 2024, 19:32:10 »
Ale jak jsem už napsal výše: řešením je prostě tyto korporátní srágory ignorovat.

Takže zpátky na stromy, protože to bys nemohl používat vůbec nic. Spíš to chce tlačit společnosti, aby podporovaly i Linux. Jenže s tímhle přístupem se na něj logicky vykašlou.

sabraq

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 27 Srpna 2024, 20:00:09 »
sabraqu, zkus se trochu poučit:

1
2
3
4
5
6

atd. atp.

Takže ano, DRM coby restriktivní pakárna a nikoliv renderingová záležitost, k tomu další buzzwordy jako Widewine atd.

JirkaZi díky, ale nejsem právník a když to vezmu po bodech, tak na stránce Wikipedie v odkazu 1 je spíše DRMolení, které nic nepotvrzuje/nevyvrací a co jsem se díval, tak regine se v jiném tématu ptal, jestli drm podporuje jeho intel procesor jako instrukce a bylo mu odpovězeno nějakým moderátorem, že ano - nemísím se do všeho, ale tohle rozplývání se nad samolepkou na notebooku asi to tvrzení o DRM a jeho funkčnost nepotrvrdí, ani nevyvrátí.

Bod 2 - skylinktv fungovala v prohlížečích na linuxu bez garance - skylink změnil zabezpečení a tečka.
Bod 3 - články na root.cz bývají lepší, než diskuze pod nimi
Bod 4 - to stejné co jsem napsal k bodu 2
Bod 5 - je to prostě vrstva zabezpečení, ale není nad procesorem - pročtu si to, ale k ničemu mi to nebude
Bod 6 - stejně jako bod 5 - někdo by se chtěl dívat na jiném systému, než je doporučený (podporovaný) systém - to ale bude muset rozběhnout na Vboxu, tak jak to zkoušel tady někde regine

Dobře, tak řekněme že drm a DRM jsou prostě 2 různé pojmy.
Tady je vesměs ignorují všichni, ale když někomu něco funguje a dotyčný u toho řve jak oranguntan, no tak co s tím.

sabraq

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 27 Srpna 2024, 20:13:17 »

Takže zpátky na stromy, protože to bys nemohl používat vůbec nic. Spíš to chce tlačit společnosti, aby podporovaly i Linux. Jenže s tímhle přístupem se na něj logicky vykašlou.
Jenomže to jste se asi zase nepochopili, nebo jaký přístup a druh komunikace máš na mysli? Tys zmínil stromy, já oranguntana, vnitřní komunikace by teda fungovat měla.
 Jde jen o jednu novou vrstvu zabezpečení a kvůli té jedné vrstvě, která funguje ve windows, jsou díky nim bezpečenější a teda vhodnější pro skylinktv, nebo je to naopak? Oni zpřísnili ochranu - proč, když skylink je placená služba a teda i pod linuxem mají ti lidi zaplaceno, akorát nic neuvidí - proč? Jejich odpověď je teda prozatím: podporujeme Windows.

Abby

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 03 Září 2024, 21:36:51 »

Jenomže to jste se asi zase nepochopili, nebo jaký přístup a druh komunikace máš na mysli? Tys zmínil stromy, já oranguntana, vnitřní komunikace by teda fungovat měla.
 Jde jen o jednu novou vrstvu zabezpečení a kvůli té jedné vrstvě, která funguje ve windows, jsou díky nim bezpečenější a teda vhodnější pro skylinktv, nebo je to naopak? Oni zpřísnili ochranu - proč, když skylink je placená služba a teda i pod linuxem mají ti lidi zaplaceno, akorát nic neuvidí - proč? Jejich odpověď je teda prozatím: podporujeme Windows.

Já jsem to myslela tak, že ignorovat korporáty je blbost, protože korporáty tvoří drtivou většinu naprosto všeho. Důležité je umět se slušně zeptat. Já jsem měla asi před rokem problém s přihlášením do banky v Linuxu, na macOS a ve Windows to bylo v pořádku. Mohla jsem řvát, že u nich mám dost peněz a ať to koukají zprovoznit, ale já jsem jim slušně oznámila, že mi to nejde, poslala jsem jim verzi prohlížeče a verzi OS, do půl hodiny mi přišla odpověď, že to předávají technikům a za pět dnů mi přišla odpověď, že by to mělo být spravené a ať to vyzkouším. A fungovalo to a funguje to dodnes.

Řvaním ten Linux mezi lidi nedostaneme, protože nás budou právě ty korporáty ignorovat, ostatně proč taky ne, taky ignoruji hulváty a nevychovance. Ale když se na problém jde slušně a po dobrém, tak se dá vyřešit cokoliv.

Ventero

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 04 Září 2024, 09:39:37 »
Souhlasim. Bohu zel, ne kazdy podnik je takto vstricny hned zkraje. A osobne mam pocit, ze drtive dominantni je postoj, my jsme korporat a vy jen nase ovce, co maj drzet, kdyz je holime. To same urady. To se pak clovek nauci spise rvat. Je to pak nauceny vzorec (koncept) a zadny neni zcela univerzalni a vzdy je lepsi diplomacie. Nicmene mam tu zkusenost, ze 70% urednich ci pravnich sporu jsem uhral na vrceni, ceneni zubu a vyhruzky a jen minimum na slusne apely na spravedlnost .. Ale urcite je vzdy lepsi zacit hezky - muzou tak vzniknout nova pratelstvi ..

sabraq

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 08 Září 2024, 21:11:57 »

Já jsem to myslela tak, že ignorovat korporáty je blbost, protože korporáty tvoří drtivou většinu naprosto všeho. Důležité je umět se slušně zeptat. Já jsem měla asi před rokem problém s přihlášením do banky v Linuxu, na macOS a ve Windows to bylo v pořádku. Mohla jsem řvát, že u nich mám dost peněz a ať to koukají zprovoznit, ale já jsem jim slušně oznámila, že mi to nejde, poslala jsem jim verzi prohlížeče a verzi OS, do půl hodiny mi přišla odpověď, že to předávají technikům a za pět dnů mi přišla odpověď, že by to mělo být spravené a ať to vyzkouším. A fungovalo to a funguje to dodnes.

Řvaním ten Linux mezi lidi nedostaneme, protože nás budou právě ty korporáty ignorovat, ostatně proč taky ne, taky ignoruji hulváty a nevychovance. Ale když se na problém jde slušně a po dobrém, tak se dá vyřešit cokoliv.
No ale to už jste se v tomto vlákně propsali úplně někam jinam, ne? Důležité je umět rozlišit, o čem se píše a o čem si chceš psát - ty si přečteš jednu větu a píšeš úplně o něčem jiným - on nemyslel korporátní srágory jako lidi, ale korporátní srágory jako programy.

A jestli na někoho někdo řve, tak určitě ne proto, že by tím chtěl mezi lidi dostat linux, třeba má zánět trojklanného nervu a zrovna jak na potvoru nemůže marodit, nebo mu někdo marodí.

Takže zase nepochopení - takhle za chvíli nasedneš do autobusu, kterým vůbec nepotřebuješ jezdit a až to zjistíš za půl roku, jseš si jistá, že budeš v naprostém klidu a půjdeš se slušně zeptat nepříjemného řidiče, proč máš zbytečně jezdit objížďkami?

Abby

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #16 kdy: 14 Září 2024, 19:58:10 »

No ale to už jste se v tomto vlákně propsali úplně někam jinam, ne? Důležité je umět rozlišit, o čem se píše a o čem si chceš psát - ty si přečteš jednu větu a píšeš úplně o něčem jiným - on nemyslel korporátní srágory jako lidi, ale korporátní srágory jako programy.

A jestli na někoho někdo řve, tak určitě ne proto, že by tím chtěl mezi lidi dostat linux, třeba má zánět trojklanného nervu a zrovna jak na potvoru nemůže marodit, nebo mu někdo marodí.

Takže zase nepochopení - takhle za chvíli nasedneš do autobusu, kterým vůbec nepotřebuješ jezdit a až to zjistíš za půl roku, jseš si jistá, že budeš v naprostém klidu a půjdeš se slušně zeptat nepříjemného řidiče, proč máš zbytečně jezdit objížďkami?

???

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.