Ubuntu pro osobní počítače > Pracovní prostředí

klávesová zkratka pro vložení zástupce souboru na 'Pracovní plocha'

(1/2) > >>

regine:
Existuje klávesová zkratka pro vložení zástupce souboru na 'Pracovní plocha'?
Jde mi vytvořit zástupce souboru jen způsobem CTRL+SHIFT+tažení myší do složky 'Pracovní plocha'.
Je zajímavé, že vytvořit zástupce tažením myši přímo na pracovní plochu (ne do složky) občas jde a občas ne.
Pro Ubuntu 22.04 Gnome X11/Xorg (případně Wayland).

Roman Vacho:
Gnome nepoužívám, ale mám pocit, že nechtějí, aby lidi používali plochu.
https://extensions.gnome.org/extension/2087/desktop-icons-ng-ding/

JirkaZ:
No, já jsem tentýž pocit u Gnome měl už kdysi dávno, když jsem s Linuxem začínal.

Je to jeden z důvodů, proč se Gnome dodnes obloukem vyhýbám.

Ventero:
Uz kdyz jsem zacinal s Linuxem, tak jsem Gnome vyhodnotil jako nezadouci a po par zkouskach nekplika relevantnich prostredi jsem zakotvil u Xfce - asi nejefektivnejsi prpstredi vubec.
Zlaty Unity proti Gnome - a to jsem take patril mezi kritiky. Posledni dekadu mam pocit, ze jakekoliv rozhodnuti stran Canonical ke zmene Ubuntu bylo vzdy k horsimu ..

Roman Vacho:

--- Citace: Ventero  07 Března 2024, 18:01:28 ---Uz kdyz jsem zacinal s Linuxem, tak jsem Gnome vyhodnotil jako nezadouci a po par zkouskach nekplika relevantnich prostredi jsem zakotvil u Xfce - asi nejefektivnejsi prpstredi vubec.
Zlaty Unity proti Gnome - a to jsem take patril mezi kritiky. Posledni dekadu mam pocit, ze jakekoliv rozhodnuti stran Canonical ke zmene Ubuntu bylo vzdy k horsimu ..

--- Konce citace ---
Vem si, že všichni kdo dělají byznys ve firmách Canonical, RedHat, Suse mají jako hlavní podporovaný prostředí jen GNOME. Má to své důvody.

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi