Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lokálne preposielanie e-mailov cez SMTP  (Přečteno 386 krát)

findingcrminal

• Návštěvník
    • Doodle Jump
Lokálne preposielanie e-mailov cez SMTP
« kdy: 23 Prosince 2024, 09:53:50 »
Dobrý deň,

Na serveri som si nastavil nullmailer, aby smeroval všetky e-maily na moju adresu. Používam smtp.websupport.sk a funguje to úžasne, no pred chvíľou aktualizovali antispamovú funkciu, ktorá vyžaduje, aby odosielateľ na obálke a adresa odosielateľa existovali ako e-mailové schránky v ich systéme.

Moje e-maily sa prestali odosielať na jeseň toho roku alebo ich SMTP odmietol.

Zaoberal som sa tým takmer dva dni a urobil som všetko, čo ma napadlo, dokonca ani Google. Mojím cieľom je:

1. Všetky lokálne e-maily posielajte na mojemail@realna-domena-u-websupport.sk; odosielateľ musí byť local.server.mail@realna-domena-u-websupport.sk. - Obidve e-mailové schránky existujú.

Experimentoval som s počítaním /etc/aliases, aby som zabezpečil, že nullmailer bude vždy doručený alebo bude mať aspoň hlavičku FROM z MAILER-DAEMON@ve-10, root@ve-10, root@realna-domena-u-websupport.sk, MAILER -DAEMON@realna-domena-u-websupport.sk a podobne... esmtp sa už nevyvíja a pre môj prípad použitia nefunguje; napriek tomu je msmtp uskutočniteľný. Funkcia allow_from_override je však deaktivovaná; je z novšej verzie ako je oficiálna pre Ubuntu 22.04 a s postfixom a exim4 sa neobťažujem, pretože sú pre mňa príliš veľa. /etc/mailname a rôzne prispôsobenia prostredia pre nullmailer a iné MTA tiež nie sú podporované.

Takže moje ciele sú nasledovné:

- Ak sa prihlásim ako *akýkoľvek* používateľ na svojom serveri, najlepšie ako root, a dostanem správu „máte novú poštu“, chcem ju preposlať na môj externý e-mail v čase vytvorenia (bez prihlásenia na server), *ideálne* ak je to možné na môjemail+*TAG*@realna-domena-u-websupport.sk, aby som videl, kde bol e-mail vytvorený a nemusel hľadať (mám niekoľko serverov, každý s kontajnerom lxc a chcem pripojiť túto „službu“ ku každému serveru). To zahŕňa výstup cronu, výstup bezobslužnej aktualizácie a preposielanie akéhokoľvek lokálneho e-mailu.

Vedel by mi niekto pomôcť vysvetliť, ako možno dosiahnuť tento efekt?

Testovací príkaz je: echo hello | mail -s root 'Test email'.

Ak ma toto napadne, tak napr.: mojemail+s1-ve-8@realna-domena-u-websupport.sk a odosielateľ (spolu s odosielateľom obálky) je local.server.mail@realna-domena-u- websupport.sk, vyhráte.

Budem sa aj naďalej pokúšať vytvárať najnovšie msmtp a deaktivovať novú možnosť allow_from_override, ale vo všeobecnosti mám aj server arm64, iba distribúciu a symbolické prepojenie určitých binárnych súborov do /usr/sbin/sendmail sa zdá byť poslednou voľbou, keď v porovnaní s „oficiálnou“ metódou.

Ocenil by som, keby mi niekto vedel poradiť. Postfix a Exim4 to s najväčšou pravdepodobnosťou predvedú, ale je to taký sofistikovaný program, že ani neviem ako a kde začať s takouto konfiguráciou:/

Ďakujem pekne! :).

mattrife

• Návštěvník
    • Incredibox Colorbox Mustard
Re:Lokálne preposielanie e-mailov cez SMTP
« Odpověď #1 kdy: 26 Prosince 2024, 03:40:44 »
Ak chcete preposielať lokálne e-maily s označenou adresou, nakonfigurujte `msmtp` na používanie vášho SMTP servera a nastavte požadovaného odosielateľa obálky (`local.server.mail@realna-domena-u-websupport.sk`). Pomocou `/etc/aliases` alebo `.forward` preposielajte všetky lokálne e-maily na vašu označenú adresu (`mymail+s1-ve-8@realna-domena-u-websupport.sk`). Nakoniec skontrolujte, či sú úlohy cron a systémové výstrahy nakonfigurované na odosielanie e-mailov na túto adresu nastavením `MAILTO` alebo úpravou súboru `.forward`.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.