Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po migraci Firefox (snap) profilu na druhý počítač je firefox nefunkční  (Přečteno 4255 krát)

rzitka

• Aktivní člen
  • *
Ahoj

Zkopíroval jsem si profil firefoxu z ~/snap na USB disk a pak ho překopíroval do stejné složky na druhém PC. Po otevření firefoxu v novém PC se otevře pouze prázdné okno, do adresního řádku mohu sice psát, ale nemohu odeslat Enterem, nemohu okno zavřít (pouze z nástrojové lišty - pravé tlačítko - Ukončit), nemohu otevřít menu. Ve složce ~/snap/firefox se mi vytvoří po spuštění nová složka - viz obrázek - porovnání původního profilu s USB disku a složky ~/snap/firefox v Krusaderu. Oba dva počítače mají nainstalováno Ubuntu 24.4 a počítač na kterém mi to nejde spustit se mi zrovna vrátil ze servisu kde mi měnili HDMI port a předtím mi tam tento profil fungoval (než jsem ho smazal a přemigroval na náhradní PC). Profil má velikost asi 1,6GB a při kopírování z USB disku to bylo děsně pomalé a párkrát počítač zamrzl že jsem musel udělat Hard reset. Nevím jestli to může být nějaká hardwarová chyba a nebo nějaký bug s Ubuntu 24.4?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Tím adresářem bych se netrápil.

Zkontroloval bych si co je v /home/uživatel/snap/firefox/common/.mozilla/firefox/.
about:profiles napiš do adresy a dej enter

https://support.mozilla.org/cs/kb/sprava-profilu
« Poslední změna: 03 Října 2024, 13:50:04 od Roman Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

rzitka

• Aktivní člen
  • *
Vyřešeno. Zdá se že problém byl v souboru profiles.ini.
Když jsem spustil firefox nově, bez zkopírovaného profilu - tedy nechal jsem vytvořit novou složku firefox ve home/snap a nekopíroval jsem celou složku firefox, ale čistě jen složku s profilem (lsbgdj9o.default) a zároven nechal původní soubor profiles.ini a jen v něm přepsal název profilu, začalo to fungovat..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.