Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Čtečka QR v češtině pro Ubuntu? Lze mít eSIM v notebooku místo v mobilu?  (Přečteno 1493 krát)

Linuxoid

• Návštěvník
Dobrý den, nikdy jsem nepoužíval OR kód a nemám chytrý telefon. Dostal jsem emailem na vyzkoušení eSIM. Můžu jí zprovoznit v notebooku? A je nějaká čtečka v češtině pro Ubuntu? Jedná se čistě o datovou eSIM, bez volání a SMS, tak myslím pouze na internet v notebooku, ale zase nebudu mít modem, jako ho dělá chytrý telefon přes následné připojení přes wifi... Mám si tam zvolit nastavení rychlosti apod., tak alespoň nastavení té eSIM by v notebooku mohlo fungovat? Předem děkuji za nějaké rady, kdo s tím má nějaké zkušenosti.

ramael

• Stálý člen
  • **
Ten notebook musí podporovat eSIM hardwarově, stejně jako ostatní přístroje (mobily, tablety atd.) Zkrátka musí to mít v sobě chip eUICC a takových notebooků zatím moc není. Pokud to nemá, tak si pořídit, nebo postavit modul. Asi nejjednodušší bude si sehnat nějaký mobil s podporou eSIM. Tam ji nainstalovat a sdílet internet buď přes wifi, nebo ještě jednodušeji po USB.
Lenovo: ThinkPad X380 Yoga
Joutůůůůb

Linuxoid

• Návštěvník
Děkuji, už to chápu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.