Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Foxit PDF Reader - hledám náhradu  (Přečteno 4064 krát)

Ventero

• Závislák
Re:Foxit PDF Reader - hledám náhradu
« Odpověď #25 kdy: 18 Října 2024, 12:15:27 »
Ne - jako ze kdyz to, co potrebuje, umi Okular, tak naco to delat tak komplikovane, pricemz se nasobne zvetsi velikost souboru. A pak to jeste komprimovat? Mohl by se mozna v nastaveni toho tisku do pdf zmenit nejaky parametr, co ma vliv na konecnou velikost - nevim, zda to ta utilita umi.
Jinak zakladni editaci umi i Firefox a Edge (ten ma ale pro cestinu bug).
MasterPDF se tu resil drive hlavne proto, ze po konci Acrobat Linux, nic jineho neumelo kompatibilitu s novymi interaktivnimi pdf formulari - zejmena tech zpotvorenych, co vyrabi nase statni sprava (maji nejaky uplne nestandardni format).
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Luban

• Závislák
« Odpověď #26 kdy: 18 Října 2024, 12:21:29 »
Souhlas s Ventero  :)
Okular by ty formuláře měl umět.

regine

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #27 kdy: 18 Října 2024, 12:37:39 »
Tak to přes tisk do PDF jde bez watermarku. ...
Díky.  :) Skutečně, dobrý postřeh. Master PDF Editor. Pokud se tiskne do PDF, není watermark.
File -> System print -> Name: dropdown Print to File (PDF)
Ubuntu 16.04 LTS 32bit, 22.04 LTS 64bit

regine

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #28 kdy: 18 Října 2024, 12:44:57 »
... po konci Acrobat Linux, nic jineho neumelo kompatibilitu s novymi interaktivnimi pdf formulari - zejmena tech zpotvorenych, co vyrabi nase statni sprava (maji nejaky uplne nestandardni format).
Státní správa měla/má (?) následující:
https://www.602.cz/long-term-docs
dále
https://www.602.cz/form-filler
Nó, co dodat? :( Před asi 5 lety přišel formulář ve znakové sadě Windows-1250, ne UTF-8. Ještě že nemám ve jménu diakritická znaménka, v adrese už mám jedno.
« Poslední změna: 18 Října 2024, 15:46:24 od regine »
Ubuntu 16.04 LTS 32bit, 22.04 LTS 64bit

Ventero

• Závislák
« Odpověď #29 kdy: 18 Října 2024, 13:30:33 »
Okular je ale nativně pro KDE - nechci vidět ten pakl, co to natáhne, když to budu instalovat do xfce :(
Schválně - kdo to má - kolik to zabere po instalaci? Popř. má to appimage verzi?

Škoda, že ten Foxit to zařízl taky. Takže momentálně není v širším Linuxu nic kloudného zdarma? - žádné alternativy mimo KDE-Okular?

Nebo má někdo ještě něco vyzkoušeného, kde jde základně editovat text, vkládat nějaké komentáře a udělat ruční i el. podpis?

Třeba ten Xournal++? - podle popisu vypadá hodně slibně..

Nebo jestli už se posunul ten Scribus? Před 10ti lety jsem ho zkoušel a bylo to takové kostrbaté a nějak to neumělo všechny ty zákl. věci, které jsem měl v xchange vieweru (dnes už bez podpory nahrazen trial editorem) ve Win.
Nebo free verzi Qoppa PDF, co vlastně umí a co už ne?
« Poslední změna: 18 Října 2024, 13:48:24 od Ventero »
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #30 kdy: 18 Října 2024, 16:21:32 »
Callibre dostalo v nové verzi nový engine pro import PDF. Nevím co to vše umí. Ale zaujalo mě, že to umí automaticky smazat třeba záhlaví a zápatí.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #31 kdy: 18 Října 2024, 16:31:54 »
Okular je ale nativně pro KDE - nechci vidět ten pakl, co to natáhne, když to budu instalovat do xfce :(
Schválně - kdo to má - kolik to zabere po instalaci? Popř. má to appimage verzi?
Jako appimage obsahuje nějakou starší verzi a nevím zda má podporu PDF. Normálně se instaluje s doplňky.

Kolik to zabere ti neřeknu. To ti řekne někdo, kdo nemá KDE snadněji.

Co to natáhne je vidět před instalací přece.

Můžeš si vybrat mezi DEB, Snap a Flatpakem. :D
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Ventero

• Závislák
« Odpověď #32 kdy: 18 Října 2024, 18:47:39 »
Callibre jsem vubec nezaregistroval - musim se mrknout, co to vubec je ..

zeleno

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: 18 Října 2024, 20:49:58 »
Kód: [Vybrat]
Zatím mi  stále slouží verze 2.1, ale předem hledám náhradu
čo tak skúsiť verziu 2.4.5
« Poslední změna: 19 Října 2024, 09:40:23 od zeleno »

Luban

• Závislák
« Odpověď #34 kdy: 21 Října 2024, 23:36:35 »

Škoda, že ten Foxit to zařízl taky. Takže momentálně není v širším Linuxu nic kloudného zdarma? - žádné alternativy mimo KDE-Okular?

Nebo má někdo ještě něco vyzkoušeného, kde jde základně editovat text, vkládat nějaké komentáře a udělat ruční i el. podpis?

Nebo jestli už se posunul ten Scribus? Před 10ti lety jsem ho zkoušel a bylo to takové kostrbaté a nějak to neumělo všechny ty zákl. věci, které jsem měl v xchange vieweru (dnes už bez podpory nahrazen trial editorem) ve Win.
Nebo free verzi Qoppa PDF, co vlastně umí a co už ne?

V LinuxMint, který používám, se nabízí Okular přes Flatpak ve verzi 24.08.1 ve velikosti 86 MB.
Hledání nejvhodněší alternativy Acrobat Readeru jsem věnoval celkem dost času a zatím nic lepšího než ten Okular jsem nenašel (a je to už dávno, co jsem lpěl na čistě Gnome aplikacích).
Základně editovat text imho žádný PDF reader neumí (ve free verzi), pouze doplňovat poznámky, vykopírovávat prvky, zvýrazňovat atd.
Scribus je alternativou Adobe InDesignu či Affinity Publisher a je to za mě příliš velký "kanón" na editaci běžných dokumentů *.pdf.

Ventero

• Závislák
« Odpověď #35 kdy: 27 Října 2024, 19:18:54 »
Tak jsem zkusil PDF editor v OnlyOffice Desktop Editors a je to pouzitelne i kdyz v necem trochu divne ovladani. Je tam text, komentare, kresba, vkladani tvaru. Az na tu ergonomii (uz si zvykam - ta dnesni mladez vyvojarska jsou docela mimoni) je to od nich celkem slusna prace. Zadarmo super, pro vsechny OS, office balik i se zakladnim OCR modulem z obrazku.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.