Že by další vnitřní akademická rozprava?
Je fakt, že ubuntu nastoupilo cestu do pr.. už před časem. Proto jsem tuto distribuci po více než deseti letech opustil. Avšak @sabraqu ony i ty dřívější aktualizace pro nováčka nebyly také nic moc. Prd jsem o tom věděl a dotaz jestli chci zanechat konfigurák tohoto démona s tím, že to nemusí fungovat jak má, nebo ho nahradit novým při update, mě vytáčel do červena. Protože to znamenalo buď se podvolit, nebo studovat interní věci o kterých jsem ani neměl páru co znamenají.
Myslel jsem že jsem tady na fóru takový dinosaurus řešící vše přes univerzální terminál. Ale koukám, že tys z pravěku ještě nepřišel
To nemyslím ve zlém.
Mě překvapuje, že tu "chybu" v ovladačích ubuntu převzalo a poslalo do "majnstrýmu". Ačkoliv jsou už delší čas hlášené problémy z rolling distribucí. Chyba je v uvozovkách, protože ne všichni s tím mají problém. Nejčastější řešení bylo přepnout se do Xsek. Je docela možné, že se tazateli při downgradu nesprávně načítá modul, což by u ubuntu nebylo poprvé. Už jsme to tu také řešili. Těch možností je hodně.
Samozřejmě, další akademická vteřinka:).
Vtip je v tom, že pokud jsi žádný změny nastavení nedělal, mohl jsi klidně vše odsouhlasit, aby se nahradily všechny konfiguráky novými. Pouze pokud jsi něco měnil, tak většinou sis pamatoval co, protože to nebyla tak dlouhá doba.
Já nevím jestli je to chyba, prostě pro verze Xserveru tuším 20.x.y.z. nejde použít originální ovladač, protože nvidia ukončila podporu těchto karet a Xserver se vyvíjí dál. K tomu už kdysi došlo, akorát se dalo myslím sehnat jinou verzi ovladačú, než co byla v repozitářích. Asi bylo více větví vývoje, tehdy se to vyřešilo "legacy" ovladačem.
To teď ale udělat prostě nejde, takže gallium + mesa a trochu toho nepohodlí
Já se teda docela divím, že to necháváte na křišťálové kouli, protože minimálně spuštění tohoto
cat /var/log/Xorg.0.log | grep error
cat /var/log/Xorg.0.log | grep unknown
no a další variace tohoto příkazu by ušetřili aspoň trochu času - někdy je tam vyloženě napsaný řešení .
To co píšeš o tom modulu se týká ale wifi, což je trochu z jiné přihrádky a existjí i wrappery. Nevím, protože smůlu v tomhle směru jsem zatím neměl.
Xserver je docela kus systému a je provázaný s kdečím a když není ani nikam vidět, tak bych rovnou překonfiguroval právě xserver.