Jde mi v podstatě o totéž, co psal Roman - zjednodušení a zkrácení času. Akorát mi šlo o širší možnost to strukturovat a rozvětvit, aby to bylo stále přehledné. A ne aby to vypadalo, jako Clonezilla, Testdisk apod. Tedy udělat nějaké GUI prostředí/rozhraní pro kombinované spouštění jednotlivých utilit a skriptů s tím, že by je to sjednocovalo, bylo to přehledné a nemuselo se to všechno vypisovat v terminálu. A to tak, že tam ale půjdou volit parametry z nějaké nabídky (předepsaný paramlist) a příp. ještě dopsat.
A proto jsem vzpomněl záložky. Stejně tak třeba rozbalovací nabídka. Abych nespouštěl tupě skripty, ale měl možnost tam zadávat hodnoty, určovat zdroj/cíl apod. Jinak nemám úplně konkrétní představu ani nemůžu - ta by se vyvrbila, až bych tu slátaninu tvořil.
Ale v pohodě - když by se to člověk schopně naučil s tím Zenity, tak by se to dalo udělat celkem uspokojivě. I kdyby tak, že by se udělal soubor jednotlivých oken pro každou utilitu zvlášť a pak se to jen zastřešilo jedním generálním rozcestníkovým oknem. Akorát pak zajistit, aby se to pak nějak vrátilo k tomu hlavnímu rozhranní. Ostatně takto byly koncipovány některé vypalovací aplikace např.
U mě bude problém hlavně to samotné programování. Kdysi jsem něco psal v Basic, ale to je úplně jiná logika struktury, než dnešní zápisy. Dnes je spousta operandů v syntaxi a mě to přijde trochu nepřehledné.
Třeba když porovnám Grub1 (ještě lépe grub4dos třeba) a Grub2 - závorky, středníky, složené závorky, rovná lomítka apod. - to si prostě nejsem schopný pamatovat a přijde mi to spíše zmatečné - nevím čemu to prospělo, ale zjednodušení a přehlednosti zápisu rozhodně ne. Snad jedině, že to ušetří znaky a zápis to zkrátí - ale tím si taky nejsem jist, zda to platí vždy ..
Dík moc za zájem, ale kašli na to, vnímám čímdálvíc, kolik by to dalo práce i přes to, že bych to byl schopen realizovat. Jen jsem měl nějakou vizi, a po prvním seznámení s fakty (díky Tobě i) vím, že na to nejspíše nemám energii a asi ani dost prostoru.