Zkus ten Synology, před chvílí jsem to zkusila a opravdu funguje offline, internet nevyžaduje, k synchronizaci dochází jen v místí síti resp. podle nastavení. I když internet nefunguje, tak v lokální síti se to synchronizuje. Nebo se jím inspiruj, protože nejspíš ti uzavřené komerční řešení nebude vyhovovat. Určitě existuje nějaké kopie nebo něco podobného. A také existuje Xpenology.
Mimochodem odkazy jsem si přečetla, zamyslela jsem se a dospěla jsem k závěru, že si nebudu házet klacky pod nohy a i nadále budu používat placený iCloud, protože mi prostě vyhovuje, navíc je bezpečný, šifrovaný a nikdo se k mým datům nedostane. Moje data jsou tam ve větším bezpečí než na jakémkoliv lokálním řešení.
Jinak asi není nutné vyhrožovat z pozice síly (=moderátora) těm, kteří s tebou nesouhlasí. Ani jeden z nás nenapsal nic útočného ani proti tobě, k porušení pravidel fóra také nedošlo. Ale budu respektovat tvé přání a už se zde nevyjádřím. Chtěla jsem poradit, poradila jsem, dál si s tím dělej co uznáš za vhodné.