Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Počítače v sítí se nevidí.  (Přečteno 1551 krát)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re:Počítače v sítí se nevidí.
« Odpověď #25 kdy: 29 Listopadu 2024, 14:10:29 »
Avahi je výchozí v *buntech. Teď se dívám, že je součástí meta balíku. Avahi-daemon atd.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

West

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: 29 Listopadu 2024, 20:23:02 »
Doporučil by som preskúmať firewal, či sú všade povolené tieto služby:
- mdns
- samba

V prípade wifi môžu byť v počítači dve sieťové karty (rozhrania)
1. LAN
2. WIFI

Vo firewale je potrebné potom nastavovať správne rozhranie a na konkrétnom rozhraní povoliť uvedené služby.
V prípade wifi teda wifi rozhranie. Keď sa služby povolia iba pre LAN rozhranie, tak zdielanie na wifi fungovať nebude.

V nastavení routra pozrieť či je vypnutá položka "client isolation".
« Poslední změna: 29 Listopadu 2024, 20:31:35 od West »

ramael

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #27 kdy: 29 Listopadu 2024, 21:39:30 »
Ono může být také po resetu routeru zakázáno to mDNS, multicast. Na tom Avahi běží. DHCP do toho také může házet vidle. Pakliže to fungovalo a pak na sebe neviděli dva a po resetu routeru ostatní také ne, asi bude problém v routeru. Sám jsem se nedávno přesvědčil co dokáže už blbě funkční router zničit.
Lenovo: ThinkPad X380 Yoga
Joutůůůůb

Ventero

• Závislák
« Odpověď #28 kdy: 02 Prosince 2024, 22:31:21 »
Ramael:
Nemyslim, ze by vyvojari Linuxu zaspali - opak je pravdou - snazi se za kazdou cenu vse tak prekotne inovovat, az je to tak nesmyslne kontrafunkcni, ze od roku 2014 toho vic rozmr~li, nez vylepsili. Misto toho aby dotahli to, co melo rezervy, tak vyrobily vic problemu a disfunkci.
Je to regulerni psychoza dnesnich vyvojaru ..
.. a nejen tech linuxovych ..
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #29 kdy: 03 Prosince 2024, 21:58:26 »
No to zase přeháníte ne trochu, ale hodně!::D.

To by mě zajímalo, v čem byli ti linuxový (a podle vás nejen ti linuxový) vývojáři dřív takový veselý atleti, když dnes z nich děláte, když ne opilce, tak rovnou psychotiky? Já bejt váma, tak bych s tvrzním podobnýho ražení brzdil, podobně jako když si někdo ladí motor u auta, aby mu to jelo a jelo třeba i víc než mělo, tak musí myslet ne na zpátečku, ale především i na brzdy - a hlavně, dělá si to sám, nikdo ho nenutí. Napadlo by někoho označit třeba Škodováky za psychotiky kvůli tomu, že si někdo dělal sportovní úpravy na autě? Asi těžko, co?

Podle mě jde o dost  osobní názor a třeba celá tahle spontánní akce s fórem tady taky nemusela být a je, a připadá vám, že by ti lidi byli nezdravě bez sebe?
Mě teda ne a nikdy mi to tak nepřipadalo, klidně hodně anketu, "což takhle jednu demokratickou anketu mezi anarchisty", ne?:D

A někdo je rád, že to fórum je, zatímco někdo jiný by tady všechno pozamykal a nechal zamrznout. Těžko si bude někdo pročítat tohle fórum od já nevím kdy, ale spíš bych ten "změněný stav" hledal u vás (tedy být já váma, takže bych ho hledal u sebe), ne u ostatních!:)

Tak, krátká odbočka a dořešte jí tu síť "kluci", ty počítače na sebe nevidí:).
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #30 kdy: 04 Prosince 2024, 09:25:51 »
Dořešit není co. Nakonec se tam daly Windows. Zůstalo to viset na tom, co je vlastně nakonfigurováno v routeru atd.
Řešilo se to i na jiném serveru.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

ramael

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #31 kdy: 04 Prosince 2024, 14:22:12 »
Dořešit není co. Nakonec se tam daly Windows. Zůstalo to viset na tom, co je vlastně nakonfigurováno v routeru atd.
Řešilo se to i na jiném serveru.
Smutné. Ale je šance, že se vrátí  :) Pokud by přešla na Apple, tak bych to s tím návratem neviděl tak reálně.
Joutůůůůb

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #32 kdy: 04 Prosince 2024, 16:50:15 »
Hm, smutné a trochu to zní stále jako kameňák. Vrátí se, až zase bude mít Linux smysl a nebo už v té době bude dělat něco jinýho, takže nikdy.

Já vždycky, když se podívám na fórum jiného serveru, tak si říkám, že ty úspěšný bonbónky mají vyzobaný odjinud, tož - takhle taky.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Ventero

• Závislák
« Odpověď #33 kdy: Včera v 12:57:07 »
Neprehanim ani trochu - ciste realisticky popis situace. Stojim si za tim a nejsem jediny nezaslepeny clovek, ktery to vidi v zivych barvach ..

No to zase přeháníte ne trochu, ale hodně!::D.

To by mě zajímalo, v čem byli ti linuxový (a podle vás nejen ti linuxový) vývojáři dřív takový veselý atleti, když dnes z nich děláte, když ne opilce, tak rovnou psychotiky? Já bejt váma, tak bych s tvrzním podobnýho ražení brzdil, podobně jako když si někdo ladí motor u auta, aby mu to jelo a jelo třeba i víc než mělo, tak musí myslet ne na zpátečku, ale především i na brzdy - a hlavně, dělá si to sám, nikdo ho nenutí. Napadlo by někoho označit třeba Škodováky za psychotiky kvůli tomu, že si někdo dělal sportovní úpravy na autě? Asi těžko, co?

Podle mě jde o dost  osobní názor a třeba celá tahle spontánní akce s fórem tady taky nemusela být a je, a připadá vám, že by ti lidi byli nezdravě bez sebe?
Mě teda ne a nikdy mi to tak nepřipadalo, klidně hodně anketu, "což takhle jednu demokratickou anketu mezi anarchisty", ne?:D

A někdo je rád, že to fórum je, zatímco někdo jiný by tady všechno pozamykal a nechal zamrznout. Těžko si bude někdo pročítat tohle fórum od já nevím kdy, ale spíš bych ten "změněný stav" hledal u vás (tedy být já váma, takže bych ho hledal u sebe), ne u ostatních!:)

Tak, krátká odbočka a dořešte jí tu síť "kluci", ty počítače na sebe nevidí:).
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Ventero

• Závislák
« Odpověď #34 kdy: Včera v 13:29:18 »
Takže Zeroconf/Avahi a je vyřešeno.

A např. MS a Apple jsou jedni z nejaktivnějších přispěvatelů (nejen) do jádra.

Skoro se mi chce napsat: Aha, tak proto se Linux porad zhorsuje ..
Ale ciste jen ironicky - vim, ze by to byl omezeny pohled - hlavni roly hraje  ztrata racinalniho aspektu v mentalite lidi obecne - tedy se to dotyka i vyvojaru ..

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
« Odpověď #35 kdy: Včera v 13:32:07 »
Ventero: zkusme trochu optimismu, jakkoliv k němu asi úplně nemáme vnější důvody.

Vezmi fakt, že zmagořelost, úchylnost atd. existuje napříč takřka vším dnešním děním a kdybychom si to připouštěli stále dokola, tak to pro nás nedopadne dobře (především psychicky).

Čili hledejme i zcela drobné pozitivní věci. Já třeba nemít Linux, tak vůbec nevím, co bych si počal - a to si přitom nemyslím, že je dokonalý (jakákoliv distribuce). Prostě ten systém není ani pro Frantu Vopičku, ani pro Máňu Vomáčkojc a je to jedině dobře.

ramael

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #36 kdy: Včera v 13:52:23 »
https://lwn.net/Articles/915435/
Osobne tam MS ani Apple nevidim. Treba blbe hledam.
Joutůůůůb

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.