Pardon, právě se mi nějak nechtělo zatěžovat snímkem zdejší server. A když mi to tam hodí nějaké ty tagy img tak když mezi ně umístím můj odkaz, tak to ve funkci "prohlédnout" nebo shift+alt+p, nevidím, čiže... opět jsem bezradný.
Omlouvám se i za neuvedení informací, nějak jsem předpokládal že Krusader si to řeší sám bez ohledu na systém, tak jsem se domníval že ty údaje by byly nesouvztažné.
Momentálně se trápím na Ubuntu 20.04.6 LTS, Unity(?). echo $DESKTOP_SESSION mi šalamounsky odpověděl "ubuntu", ale echo $XDG_CURRENT_DESKTOP mi napsal "ubuntu:GNOME". Jádro byych měl mít 5.15.0-124-generic, téma "Adwaita, Yaru-light [GTK2/3] ". Užívám trochu obstarožní NVIDIA GeForce 210.
Ať dám v nabídce nastavení systému světlé/standard/tmavé, v Krusaderu se nic nezmění.
Když užiju v Krusaderu "Použít výchozí barvy KDE" mám dojem že je to snad ještě horší.
https://docs.kde.org/trunk5/en/krusader/krusader/krusader.pdf mi nepomohl (možná neumím hledat).
instaloval jsem unity-tweak-tool, tam to podle mě také není, to je pro Unity.
Když užiju nějaké jiné barevné schéma (např. z
https://www.gnome-look.org/browse?cat=371) tak se prostředí přebarví, to ano, ale scrollbar je vždy stále stejný.
Prošel jsem soubory v /usr/share/krusader/ ale také nějak nenašel. Je škoda, že barev. schéma je v bináru (.color).
Další konfigurák jsem vyšťoural v ~/.config/krusaderrc, ale ten podle mě shrnuje to co se dá najít v menu.
Zeptal jsem se z bezradnosti i bing.com/copilot. Ten mi v prvním kroku tvrdil jako že ano, prý v centru barev; když jsem ho upozornil že tam ne, tak uznal že tam fakt ne, a odkázal mě také na systémové nastavení. Doufal jsem, že najdu na netu něco do příkazové řádky, lidi jsou přece šťouraví a šikovní, ale ani to mi nějak nevyšlo.
Zkusil jsem DoubleCommander, ten má posuvník hezký, ale zase šílně úzký, do toho se trefovat je pro mě za trest.
Gnome Commander prý má být v knihovně, no nedokázal jsem ho tam najít A (pro mě naprosto šílená) instalace spolu s kompilací podle
https://gcmd.github.io/2019/05/30/gcmd-ubuntu-deb.html se mi nepodařila, obšťastnilo mě to hláškou "Závisí na: libgnomeui-0 (>= 2.22.0) ale nebude se instalovat, E: Nelze opravit problémy, některé balíky držíte v porouchaném stavu." Jojo, já je fakt nepochybně držím, když naprosto netuším která bije. Synaptic mi s tou knihovnou také nepomohl, ačkoli by podle mého snad měl pomoci řešit chybějící závislosti, tak na ně naopak sám narazil, a tím to zhaslo. Jak říkám, nejsem analytik, jen bezduchý kopírák net -> cmdline.
Tak jsem nakonec ze Slunečnice potupně grabnul TotalComdlu portablovaného 11.03, a rozpohyboval ho přes wine.
Hurá sláva, má "staré" klasické posuvníky z dob, kdy programy měly sloužit uživateli a ne pochybnému woke designu. Půl dne v pr., ale aspoň něco.
Jinak, v poho, nejde o život, takže je to jen kosmetická otázka, každopádně děkuji a omlouvám se za zmatky, nedělaljsem to úmyslně, prostě jsem klasický BFU pro kterého to, co nedostane na talíři, je všechno hotentotská vesnice.