Dobrý den, mám velký problém. Mám záložní notebook , který je připojen k televizi a využívám jej na přehrávání filmů na TV. Mám na něm nainstalované Ubuntu 24.04 LTS. Na notebooku je vyměněn pouze 240 SSD, jinak je v kompletním stavu od výrobce.
Mám problém s bluetooth: Nelze zapnout přepínač v nastavení u bluetooth - píše mi to, že zařízení není nalezeno. Dříve jsem měl na ntb Win 7, Win 10 a u obou mi bluetooth fungoval po instalaci ovladače. Ubuntu mi nenašlo ovladač a tvrdí, že zařízení není připojeno. Kontrolka u tlačítka "letadlo" na ntb svítí oranžově - v běžném provozu, kdy fungovala wifi a bluetooth u win svítila modře, při vypnutí se rozsvítila oranžově. Když tlačítko zmáčknu, tak se mi napíše že režim letadlo byl aktivován, nicméně kontrolka stále svítí oranžově. WiFi funguje v pořádku.
Jsem na linuxu začátečník. Už jsem zkoušel projet fóra, návody na YT i hledaní ovladačů pro linux na stránkách HP u konktrétního modelu - bohužel jsem je nenašel.
https://support.hp.com/cz-cs/drivers/hp-250-g3-notebook-pc/6732462Prosím o vaši pomoc o stažení a spuštění bluetooth.
Mockrát vám děkuji