Skutečné peer to peer spojení je např. i AirDrop a jeho kopie, co má Samsung, přes BT se inicializuje spojení a pak to jede normálně přes wifi. Škoda jen, že AirDrop není možné použít multiplatformně, protože funguje dokonale, spolehlivě a rychle, ale nedivím se Applu, že to nechce uvolnit.
Nevím,netuším, dění už tak nesleduju,tak to nenapadám,jestli Apple kráčí,nebo nekráčí tou cestou koupě programu->certifikace Apple->konec jiných licencí, tak jako se to kritizovalo u jiných platforem. Jen mi některý názvy připadají celkem povědomé a jsem si celkem dost jistý, že jsem je musel znát z otevřených prostředí.
A na to, že je Ubuntu pořád ještě Open Source, tak se řeč kolem uzavřených programů,který údajně fungují stoprocentně, stáčí až moc často. A pokud nejsem z toho oboru , nebo pokud si to nemám možnost pomocí virtualizace ověřit, no tak je mi to na nic.
Nic proti volné debatě, ale když to zjednoduším a vezmu to z hlediska ceny - tak z určitých důvodů nebudu někomu, kdo si zvolil Open Source software kvůli ceně,vykládat něco o výborným firemním softwaru, ale pro systém, který sis musel koupit. To jako uznej, že je to trochu nesmysl.
edit: No a pokud na to narazíte v současných distribucích, že server, který vám běžně něco spravuje a zajišťuje a který běžně konfigurujete najednou,z čista a jasna "je vyvíjen Applem", no tak co si o tom myslet. Buďto je to cesta z "deště pod okap", nebo je to "kanadský žertík", anebo je to apríl, akorát "mrzne až praští".