Dobrý den,
hledal jsem téma synchronizace nastavení a záložek mezi profily na více PC v Chromium, a našel jsem toto vlákno:
https://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=85560.0kde se píše že to od roku 2021 nejde. Chtěl jsem reagovat přímo do toho vlákna ale už je asi uzavřené tak se zeptám takto nově.... Až doposud jsem byl spokojeným uživatelem Ubuntu 16.04, dokud mi vše fungovalo neměl jsem potřebu povyšovat. Ale přece jen se stávalo stále častěji, že různé stránky vyžadovaly novější verze prohlížečů, nebo jsem si rozšteloval ffmpeg (asi jsem tam měl duplicitní zdroje nebo co) a tak my přestal fungovat ve Firefoxu ten skvělý doplněk Video Download Helper co umí stahovat a konvertovat videa z YouTube nebo četby z rozhlasu do .MP3
A nakonec když jsem měl již téměř plný disk (kořenový oddíl 60 GB) a analyzátor zaplnění disku mi ukázal jakousi složku snap s nějakými starými soubory, tak jsem ty největší vymazal, a ejhle najednou přestal fungovat whatsApp nebo rozbalování archivů (nepomohlo ani to že jsem ty soubory zase nahrál zpět).
A tak jsem hledal kam a na co bych povýšil. Přesněji jsem se rozhodl pro novou instalaci na úplně jiný notebook. Zkoušel jsem si Life verze např Mintu, Mate, Debianu, Fedory... Ale asi nejvíce se mi líbila ta distribuce MX...
Jenže ta se nějak za Boha nechtěla nainstalovat vedle oddílu s Windows a stále mi to psalo chybu že kořenový oddíl musí mít nejméně 8 GB ale instalator moc neumožňoval ho na takový oddíl navézt.
Takže jsem nakonec nainstaloval Ubuntu 24.04.
A v něm se právě chystám provést synchronizaci záložek mezi prohlížečem SlimJet z původního systému do Chromium v novém systému - a ejhle tady čtu že to nepůjde a že musím mít nainstalovaný Chrome:-(
Ale když ho v Centru softwaru hledám, tak tam není.
Jak se k němu tedy dá dostat?
Díky moc