Sabraq: Souhlas s tim michanim EFI a CSM - to je fakt hovadina.
Nic to ale nemeni na tom leta neresenem bugu Ubiquity nebo jestli ma ted Ubu neco jineho, tak to zpatlali stejne ...
To je takova moda od Microsoftu, ze se proste nerespektuji a nejlepe neumoznuji uzivatelske volby.
Kdyz jsem si poprve instaloval Xubu 14.04, tak jsem byl nadsen. Bohuzel jen do dalsi LTS, ale ani tak ke nenapadlo, kam to Canonical dovede - oni si snad vymenuji svoje zhuleny vyvojare s Microsoftem za jejich sfetovany vyvojare ...
Asi to trochu souvisí s marketingem, než s programováním. To nevím, tak daleko za obzor já nevidím, ale pokud je to od 14.04 - tak to nejsou měsíce, ale roky. V tom případě tím viníkem možná nebudou něčí stavy nálad, ale třeba nedostatek "pouhých" lidí spolu s tím, jaké jsou priority k vydání distribuce. Jinak řečeno "nějak se to letos nesešlo". No a ten váš "bug" tu prioritu asi nedostal, nebo je to přímo vlastnost.
Pořád je ale "Ubuntu pro lidi", pokud si ho někdo zkušenější zvládne sám nainstalovat bez návštěvy přednášek a školení, tak je Ubuntu pořád skvělá věc. Ale pokud někdo dělá/potřebuje, hlubší systémový změny, měl by sáhnout rovnou po jiné distribuci.