Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: UBuntu Mate 24.04.1 LTS dva monitory - stahované soubory  (Přečteno 2214 krát)

kočkopejsek

• Aktivní člen
  • *
  • www.jsmetransparent.cz
    • Bipolární porucha
UBuntu Mate 24.04.1 LTS dva monitory - stahované soubory
« kdy: 08 Února 2025, 22:26:04 »
Klidný večer. Ráda bych se optala. Pravý monitor mám primární. Levý je druhý. Příklad, koupená knížka...staženo mám nastavené na plochu. Vždy se mě stažený soubor zobrazí v levém monitoru a ne na primárním pravém.  Kde dělám prosím chybu v nastavení? Děkuji.
« Poslední změna: 08 Února 2025, 23:21:43 od kočkopejsek »
Ve jménu české mentality a předsudků, mýtů ruce pryč od mé maličkosti. Jsem psychiatrická pacientka. Tedy podle většině patřím zavřít abych někomu neublížila. Vášnivá knihomolka která přečte téměř vše. Věřím že zde jsou uživatelé rozumnější se širokým rozhledem a nadhledem. Děkuji Mattie

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:UBuntu Mate 24.04.1 LTS dva monitory - stahované soubory
« Odpověď #1 kdy: 09 Února 2025, 17:58:04 »
Tu zrejme nejde o primarny a sekundarny monitor ale o plochu.
Ked si nastavys pravy ako primarny tak sa na nom zobrazi panel, ovsem na lavom sa ti roztiahne plocha a radenie ikon na ploche je do laveho horneho rohu ak je prazdny. Cize bud si nastavys ako hlavny lavy, roztiahne sa ti plocha na pravy a budes ich musiet fyzicky vymenit, alebo si tie stiahnute nastav ako odkaz/adresar na plochu a ten si umiestni do stredu plochy co bude v tvojej terajsej konfiguracii pravy monitor. Samozrejme sa ti to stazi o to ze budes na pristup k stiahnutym suborom musiet ten adresar rozkliknut.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

kočkopejsek

• Aktivní člen
  • *
  • www.jsmetransparent.cz
    • Bipolární porucha
Re:UBuntu Mate 24.04.1 LTS dva monitory - stahované soubory
« Odpověď #2 kdy: 09 Února 2025, 19:42:05 »
Hezký večer. Děkuji pěkně za vysvětlení  :)
Ve jménu české mentality a předsudků, mýtů ruce pryč od mé maličkosti. Jsem psychiatrická pacientka. Tedy podle většině patřím zavřít abych někomu neublížila. Vášnivá knihomolka která přečte téměř vše. Věřím že zde jsou uživatelé rozumnější se širokým rozhledem a nadhledem. Děkuji Mattie

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.