Ok, nečetla jsem to nijak důkladně, tohle vlastně ani nastavené nemám, používala jsem tip se zablokováním čísla 000-000-0000 a teď jsem se dozvěděla, že už nefunguje. Tedy se omlouvám za mystifikaci. Takže mi skrytá čísla nevolají a neznámá čísla neblokuju. Akorát mám teda nastaveno, že když mám režim nerušit (v noci od 9 večer do 8 ráno), tak se nedovolá nikdo, kromě oblíbených čísel, ale dá se to obejít tím, že během dvou minut zavolá podruhé. Ale skrytá čísla se snad už ani nepoužívají. A nebo to blokování přes nuly pořád funguje a ani o tom nevím 🙂 Jinak jsem kdysi používala Truecaller a pár let i na iPhonu, ten na filtrování fungoval skvěle, třeba ještě existuje, zkus to.
Tak tím lépe, je to dobře, že to změnit jde a ještě lépe je, že Apple nastavil normální zkratky. Mimochodem, teď mě tak napadlo, on opravdu někdo používá na nějakém zastaralém HW moderní OS? Jako třeba Ubuntu 24.04? Vždyť to neběží pořádně ani na požadovaných minimálních parametrech, tak není přece důvod zachovávat něco pro staré počítače, když to na nich neběží? Jedné kamarádce nainstaloval jeden "expert" na její asi milion let starý notebook s Core2Duo, 2 GB RAM a asi 40 GB SSD Linux Mint Mate, že prý to poběží lépe než Windows, což samozřejmě nebyla pravda, navíc jí tam nefungovalo skoro nic pracovního (používají Teams pro komunikaci a neobejdou se bez MS Office). Tak přišla za mnou, jestli se s tím dá něco dělat. Nechala se přesvědčit, že si koupí nový notebook, koupily jsme repas Lenovo Thinkpad s 16 GB RAM, AMD Ryzen Pro a 512 GB SSD, stálo to necelých 8k czk a je celá blažená, jak to běží rychle. A má tam samozřejmě Windows 11, Office 365 (má legální licenci) a funguje jí všechno. Je to cojávím cca 5 let starý stroj a upřímně pochybuju, že existuje jediný člověk, který by si něco takového nemohl dovolit. A na tomhle stroji opravdu není nutné dodržovat zpětnou kompatibilitu a o novějších to platí tuplem.
"Čím méně fičur (zákonů), tím svobodnější člověk je. Jen to pochopit…"
No přesně, proč mi má někdo přikazovat, že mám používat zastaralou možnost, když existuje způsob, jak používat moderní možnost? Svoboda je, že mi prostě nikdo nebude přikazovat, že CTRL+O je uložit, když ve skutečnosti ve všech systémech to znamená otevřít. Proč mám používat v Terminálu CTRL+SHIFT+V, když normální už spoustu let je CTRL+V, prostě svoboda by byla dát tam tu možnost volby to jednoduše změnit nebo to prostě změnit natvrdo na moderní způsob a kdo chce, mohl by si vrátit ten původní (to by podle mě bylo lepší).
Jinak mě alt+c nedělá nic, jestli ono to nebude tím, že alt opravdu není Applí CMD, ale nazývá se Option a má naprosto stejnou funkci jako alt. Podle CMD vznikla klávesa WIN a když připojíš PC klávesnici s WIN k Macu, tak se změní v CMD a když připojíš Applí klávesnici k PC, tak z CMD je WIN.
Jinak já se nesnažím roubovat svůj svět na jiný, jen mi prostě některé věci nesedí (zkratky v Terminálu) nebo chybí (gesta na trackpadu). Jinak by mě ani nenapadlo se snažit předělat Linux nebo Windows na macOS, už jen z toho důvodu, že to prostě nejde. Takže to používám tak, jak to kdo vymyslel a že na tom nejsem efektivní je jen moje věc, proto třeba se ani nesnažím pracovat na Linuxu nebo Windows, protože na Macu jsem prostě mnohem rychlejší. A věřím, že to tak s tím svým systémem má naprosto každý. Ale nikdy bych si nedovolila říct, že je Linux nebo Android divný nebo třeba na ***** jen proto, že neumí něco, na co jsem zvyklá. Prostě to nepoužívám a je to. Linux mám na hraní a na rozšíření obzorů, ale na plnohodnotné nasazení jako hlavní systém pro mě prostě není. A to samé platí o Windows. Ale upřímně, vadí mi, když mě někdo nazve ovcí jen proto, že používám něco, co mi vyhovuje a když si někdo vymýšlí nesmysly, třeba o tom zvonění (a to blokování skrytých čísel jsem fakt nevěděla, jen jsem postla první odkaz z Googlu).
Ne, to není blokování skrytých čísel! To je blokování neznámých čísel a to je sakra rozdíl.
...presne!!!...dalej,vytvorit zvonenie,alebo importovat svoju oblubenu pesnicku a priradit ku kontaktu je tiez rozdiel,len epplisti,čitaj APPLEisti to nijak nechapu...

pozn.-xiaomy telefony uz maju min.5rokov podpory,xiaomi 13,bolo uvedené v roku 2023,ktoru som musel zamenit na ájfon,čitaj iPhone,s androidom konči koncom roka 2029,potom este dostava bezp.aktualizacie...

Tak tohle přesně mám na mysli ve svém posledním odstavci. A že Xiaomi konečně zavedlo standardní podporu je dobře, ale není to nic, čím by se měli vytahovat, já to považuji za naprostý standard, protože to mám odjakživa. Telefon třeba měním ke konci jeho podpory, ale dokud ji ještě má, tedy pátým rokem, prodá se ještě za zajímavou cenu a ušetří mi třeba třetinu z ceny nového. I když pravda, iPhone 12 Mini jsem měnila už po třech letech, tam byla fakt mizerná baterka. Ale zaplatil mi více než 1/3 ceny iP 15 Pro a kupujícímu nevadilo, že je baterka špatná, protože dle jeho slov je stejně pořád na proudech, naopak byl nadšený z fyzického stavu, což byl prakticky nový telefon bez jediného škrábance. Za kolik bych prodala to Xiaomi po pěti letech?