Ano, jsem rozmazlená dokonalostí 🙂 Jsem totiž zvyklá, že ať použiju jakýkoliv program, všude funguje stejná logika, stejný vzhled, stejné menu, Nastavení se ve 100% případů vyvolá klávesovou zkratkou CMD+, (čárka) a v menu je vždycky pod tučným názvem programu. A dokonce i Microsoft, který je jinak známý značnou nepřehledností, tohle dodržuje. Proto to asi můžou používat i slepí a jinak tělesně postižení lidé, protože všechno prostě vypadá stejně a je na stejném místě, ať jde o jakýkoliv program.
Ono to právě moc logické není, protože první, co jsem zkusila, bylo normální přetažení myší a to tady prostě nefunguje. Šipky malinké a snadno přehlédnutelné v řádku ostatních ikon nijak neodlišené od ostatních (i když jinak se mi tyto ikony líbí, jen bych je prostě umístila jinak). Když už nefunguje přetažení myší, tak bych čekala šipky vpravo nebo vlevo od nabídky a to mířící nahoru a dolů (že klikneš na danou nabídku, kterou chceš posunout a ty šipky se třeba až tehdy objeví) a tam taky nic není. A když jsem navíc viděla ten kolotočářský screenshot, kdy tedy v jiné verzi téhož operačního systému (a opravdu mě nikdo nepřesvědčí, že např. Ubuntu Linux a Manjaro Linux jsou rozdílné operační systémy, je to prostě jiná verze téhož operačního systému) je vzhled úplně jiný, to taky není zrovna ukázka přehlednosti, logiky a intuitivnosti.
Jinak chápu, že pro lidi, kteří tohle znají celý život, to je přehledné, ale pro mě, která jsem celý život zvyklá na jednoduché myší ovládání, to prostě přehledné není. Vždyť já jsem měla grafické rozhraní a myš (jednotlačítkovou a bez kolečka 😂 ) v době, kdy ostatní měli černé pozadí a na něm bílý text 😂 A logika ovládání se za těch cca 30 let prakticky nezměnila, základ je stále stejný, i když samozřejmě dnes je to mnohem jednodušší, už třeba jen proto, že tenkrát nebyly gesta (která minimálně v KDE nejsou stále, i když zajímavé je, že Windows je mají a krásně zkopírovali gesta z macOS, takže je to vlastně stejné, za což rozhodně patří velká pochvala do Microsoftu).