No tak předně bych se ohradil, že osobně se držím příkazů, které se píšou, nebo vkopírují do konzole počítače - nenutím ale nikomu, ani se ho pak neptám způsobem "pročs to neudělala tak, jak jsem ti přesně řekl". Počítám totiž s tím, že i Jana bývá občas unavená a ne pořád bystrá a spisovná jako učebnice.
Já jsem si taky zvykl - třeba na čecho-anglo-německo-asijské internetové názvosloví, které někdo považuje za znak blížící se neznámé psychické "poruchy" a zoufale se snaží ty lidi potkávat, aby je mohl zachránit od jejich nezvratné zhouby.
Pánové, nic ve zlém, ale opravdu nechápu, když se zrovna nedaří, proč se obracíte zrovna na mě?? Jen jsem poskytl pár poznatků, problematika "vzdálené správy", se kterou jsem také nezačal já, je mi známá - a problematikou také stále zůstává.
Jinak nemám nic společného ani s nefunkčním HDMI, ani s problémem týkajícím se spojení pro vzdálenou správu - pokud bych potřeboval něco s ip adresou, asi bych si zašel někam, kde mi ji na chvíli půjčí a pokud bych to potřeboval na delší dobu, asi bych oslovil poskytovatele připojení - já v tom nic nesrozumitelného stále nevidím. Obojí ale asi nebude zadarmo a vezme si to nějaký čas - a to je další problém, se kterým má počítat především ten, kdo ji chce provozovat.
Z toho důvodu jsem navrhoval ty spustitelné skripty,, protože tento způsob je asi nejmíň zavazující a nemusíte být u počítačů v jeden okamžik - toho se ale nikdo neujal.
Jinak bysme na to výše uvedené museli založit firmu, protože za dva podvečery z internetové kavárny se to vyřešit nepodařilo.
No a nakonec - tady ta "Jana" mi nepřipadá ani jako někdo, kdo to s "linuxem moc neumí" a kdo by si nedokázal počkat na novější jádro Ubuntu, když jí nedělá problém přecházet mezi verzemi, jako by to bylo přes Vbox.