Zdravím,
Background:
Som úplny Linux noob, nainštaloval som Ubuntu 22.04.2 na VM vo VirtualBoxe pred pár dňami. Aktuálne používam tento PC ako “server“ pre Plex. V budúcnosti keď budem lepšie zoznámený s Ubuntu, chcem prejsť z Windowsu 11 na Ubuntu kvôli plnému využitiu funkcionality, aktuálne je HDR tone mapping príliš náročný na Windowse...
Problém:
Posledné 2dni som strávil s troubleshootingom sharovania folderu medzi VM Ubuntu a Windowsom. Skúšal som sharovať folder z VM Ubuntu na Windows a aj opačne, z Windowsu na VM Ubuntu.
Na Ubuntu sharovanie som použil Nautilus share a neskôr aj Sambu cez terminal/Warp, ale nedokázal som sa na zložku pripojiť na Windowse :“Zadaný priečinok je pravdepodobne neplatný. Vyberte iný priečinok.“
Ked sa skúsim pripojiť na Windows zložku v Ubuntu, tak sa na ňu taktiež nedokážem pripojiť. Snažím sa na zložku pripojiť cez Nautilus → Other Locations → smb://192.168.0.xxx/f ... Po použití SMB:// príkazu mi vybehne Authentication Required, zadám heslo, a vždy mi vypíše : “Failed to Mount windows share: Invalid argument“
Strávil som niekoľko hodín na fórach a Reddite, čital som príspevky ludí s podobným/rovnakým problémom a snažil som tento problém fixnúť podla rád komunity, ale stále to nedokážem opraviť. Už neviem čo mám robiť... viete niekto ako to fixnúť alebo viete kde by mohol byť problém??
Dá sa nejako jednoduchšie zazdielať folder z Ubuntu→Windows alebo opačne z Windows→Ubuntu??
Ďakujem vopred.