Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: aktualizace z 22.04 na 24.04  (Přečteno 9032 krát)

Filip Vl

• Návštěvník
aktualizace z 22.04 na 24.04
« kdy: 22 Května 2025, 15:19:03 »
Ahoj, používám Ubuntu 22.04.5 LTS a nejde mi aktualizovat na Ubuntu 24.04 LTS. Správce aktualizací mi sice nabídne "Přechod na novější verzi...", ale po potvrzení nereaguje. V Software and Aktualizace mám nastaveno "Zobrazit upozornění pro verze s dlouhodobou podporou."
Díval jsem se do Wiki, ale alternativní cestu aktualizace jsem nenašel. V notebooku Asus s Intel® Core™ i5-7200U CPU @ 2.50GHz × 4 a s grafkou NV118 / Mesa Intel® HD Graphics 620 (KBL GT2) mám nainstalované win10 a Ubuntu. Dosud všechno probíhalo a fungovalo bez problému.
Děkuji za případnou odpověď, s pozdravem,
Filip Vl.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re:aktualizace z 22.04 na 24.04
« Odpověď #1 kdy: 22 Května 2025, 16:09:06 »
Zkus to z terminálu.
Kód: [Vybrat]
sudo apt full-upgrade ~UA potom jako obvykle.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
« Odpověď #2 kdy: 22 Května 2025, 21:29:45 »
No a hlavně - než ten upgrade spustíš - si všechno zálohuj. Obecně se místo upgrade distribuce doporučuje čistá instalace.

Máš nějaký vážný důvod k přechodu na 24.04? Viz graf cca ve třetině stránky ("Ubuntu security maintenance schedule").

Filip Vl

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Června 2025, 14:10:32 »
Díky za odpovědi, napoprvé ten příkaz sice nevyšel, ale ještě to zkusím znova po nových aktualizacích. Jestli se doporučuje celkově nová instalace spíše, než aktualizace, asi ani aktualizovat nebudu. Jsem se systémem maximálně spokojen, chtěl jsem aktualizovat, protože jsem si myslel, že se mi objevý nový Gnome, nebo některé jiné programy a potom to je takový svěží vítr. Ale prakticky aktualizaci nepotřebuji, zvlaště, když jsem se podíval na tu tabulku v příspěvku výše.
S pozdravy a přáním hodně štěstí,

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 01 Července 2025, 12:22:35 »
Díky za odpovědi, napoprvé ten příkaz sice nevyšel, ale ještě to zkusím znova po nových aktualizacích. Jestli se doporučuje celkově nová instalace spíše, než aktualizace, asi ani aktualizovat nebudu. Jsem se systémem maximálně spokojen, chtěl jsem aktualizovat, protože jsem si myslel, že se mi objevý nový Gnome, nebo některé jiné programy a potom to je takový svěží vítr. Ale prakticky aktualizaci nepotřebuji, zvlaště, když jsem se podíval na tu tabulku v příspěvku výše.
S pozdravy a přáním hodně štěstí,
Zkus jen toto. Je možné že ten parametr ještě U22.04 nezná. Je to jen pro aktualizaci balíčků pro 22.04. Nikoliv samotný upgrade.
Kód: [Vybrat]
sudo apt full-upgrade
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.