Zdravím, jsem pouhý uživatel, mám starší NB (linux ubuntu a windows 10), otevřený jsem měla linux, a chtěla jsem otevřít textový editor. Zdál se zamrzlý, a tak jsem restartovala NB. Objevila se hláška “Chyba: failure writing sector 0x1aeab000 to hd0”. Zkusila jsem windows a ty mě daly restartovat, kod “unmountable boot volume”. Pak přes rozšířené menu na recovery verzi linuxu. Kromě jiného mi to napsalo help for a list build commands a navrhlo manual fsck pro konkrétní filesystem. To jsem udělala několikrát. Dle webu to někdy vyřeší problém. A pár věcí to vyřešilo. Ale - poslední hlášky uvádí, že errors stále přetrvávají. Píše se - superblock needs recovery flag is clear, but journal has data. Run journal anyway? Yes (chci to nechat běžet, ale nenašla jsem jakým příkazem se to dělá). A pak - fsck.ext4: unknown code —- 251 while recovering journal of /dev/… a fsck.ext4: unable to set superblock flags on /dev/… Žel nevím, co s tím dál. Dík/ Upgrade: dnes jsem zkusila spustit linux z instalačního CD bez instalace. Linux funguje. Zvažuji reinstalaci a že příjdu o data. Přijde mi to ale jako poslední možnost.