Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hledam zkusenosti s uzivanim bezdratovych setu klavesnice-mys na linuxu  (Přečteno 233 krát)

miro_

• Aktivní člen
  • *
Je zde nekdo, kdo pouziva bezdratovy set klavednice-mys na linuxu
    - ktera muze komunikovat s vice zarizenimi
    - ktera umoznuje pracovat i na frekvencich 5GHZ.

Resim uziti setu klavesnice-mys pro TV uzivane i jako HDMI monitor
 pro std.PC a PC-RPI4 soucasne pro linux (Ubuntu-mate).
Zavisi tyto deklarovane moznosti setu na driverech jejiho USB-interface ?

V soucanosti existuji nejake nabidky setu, kde prodejci deklaruji
kompatibilitu s WIN a Android..(v pripade 'Dell KM555' i linuxu, je otazkou zda pro vsechny deklarovane fce).

Pri zkouseni ruznych beznych setu, ktere mam k dispozici,
jsem narazil na problemy s rusenim prenosu u WiFi interface RPI4  2.4GHz...
Proto mne zajima moznost uziti inteface 5G...

Uzivat jeden set klavesnice-mys pro vice systemu 'na konfenecnim stolku' by bylo rovnez prinosne.

ramael

• Stálý člen
  • **
Re:Hledam zkusenosti s uzivanim bezdratovych setu klavesnice-mys na linuxu
« Odpověď #1 kdy: 02 Září 2025, 15:59:33 »
Klidně si vezmi s 2,4G čudlem ale hlavně s bluetoothem. Čudl dáš do té televize (chová se to jako USB klávesnice, myš). A s počítačema se budeš připojovat přes bluetooth. Normálně to funguje. Odzkoušeno s nějakým setem Rapoo a s Logitech MX Keys S. Každá ta klávesnice a myš má funkci přepínání mezi zařízeníma. Takže jsem měl Rapoo na Laptop, manželky PC, Iphone a čudl na servis cizích kompů. Nakonec to zůstalo u manželky. Tak jsem si pořídil Logitech MX Keys. To mám spárováno s Laptopem, mobilem a čudl používám na instalace protože se to chová jako USB klávesnice. Na každé té klávesnici je zkratka kterou si volíš s jakým zařízením chceš momentálně komunikovat. Jednou spáruješ a pak už to jde automaticky. Myš také zvládá 3+1 zařízení, jen se to u ní přepíná cyklicky jedním tlačítkem.
Lenovo: ThinkPad X380 Yoga
Joutůůůůb

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.