Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: V Kubuntu 24.04 zřejmě po aktualizaci přestal fungovat Keepass2  (Přečteno 873 krát)

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
Viz předmět, poklikáním se nestane vůbec nic, po spuštění v konzoli se objeví hláška:

Kód: [Vybrat]
Unhandled Exception:
System.BadImageFormatException: Could not resolve field token 0x04001770, due to: Could not load type of field 'KeePass.Program:g_formMain' (6) due to: Could not load file or assembly 'System.Windows.Forms, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089' or one of its dependencies. assembly:/usr/lib/keepass2/KeePass.exe type:Program member:(null)
File name: 'KeePass'
[ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.BadImageFormatException: Could not resolve field token 0x04001770, due to: Could not load type of field 'KeePass.Program:g_formMain' (6) due to: Could not load file or assembly 'System.Windows.Forms, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089' or one of its dependencies. assembly:/usr/lib/keepass2/KeePass.exe type:Program member:(null)
File name: 'KeePass'

Řešení: doinstalace  sw libmono-system-windows-forms4.0-cil, neboli:

Kód: [Vybrat]
sudo apt install libmono-system-windows-forms4.0-cil
Poté ani není potřeba restart a vše funguje jako obvykle.

Zdroj.

Jenc

• Návštěvník
    • Jenc | fotograf
Re:V Kubuntu 24.04 zřejmě po aktualizaci přestal fungovat Keepass2
« Odpověď #1 kdy: 01 Října 2025, 15:37:26 »
A není lepší používat KeePassXC? Nebo je KeePass2 lepší?
Linux Mint 23.1 Virginia / Fedora Linux 42
https://jenc.jecool.net/

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
« Odpověď #2 kdy: 01 Října 2025, 22:05:51 »
Toť otázka (ale správná)...

Zde bych řekl (nešlo o mě, i když následně už taky), že zvyk je železná košile a pokud dotyčný léta používá Keepass2, tak mu jiný vzhled a ovládání u KeepassXC prostě může vadit.

Nicméně právě tato alternativa je v testování a uvidíme, jak se uživatel vyjádří. Technicky to není problém, databáze používaná oběma programy je stejná.

Pro KeepassXC mluví několik věcí: nepoužívá Mono, takže to není takový moloch, nalézá se ve standardních repozitářích, kromě toho existuje i *.Appimage.

Jenc

• Návštěvník
    • Jenc | fotograf
« Odpověď #3 kdy: 02 Října 2025, 13:26:17 »
Díky za odpověď. Já právě používám KeePassXC a o KeePass2 jsem ani nikdy neuvažoval. Takže jsem se zde nejdřív mylně domníval, že jde o XC. Až když jsem viděl, že píšete v prvním příspěvku o Mono, došlo mi, že o XC se nejedná :-)
O vzhled mi nejde, a XC funguje multiplatformě naprosto v pohodě. Databázi mají tyto programy stejnou, takže za mě XC dobrá volba.
Linux Mint 23.1 Virginia / Fedora Linux 42
https://jenc.jecool.net/

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.