Upřesním tedy:
V PC jsou 2 disky a každý má svou instanci W10. Hlavní SSD je v MBR a vše samozřejmě pošéfované správně, bo sem instaloval sám.
2. disk je HDD (a k tomu potřebuji ten přístup) v GPT a tam byl fofrstart zapnutý, ale poškodilo se něco z přihlášením do profilu - po všech brikulích z cmd se změnou hesla, odebrání hesla, změny jména PC a znovuvytvoření účtu neustále hlásí stejnou chybu, že došlo k problémům se službou Profil a profil tak nelze načíst. Tvorba nových profilů a přidání do Administrators sice, dle cmd, proběhla úspěšně, ale ve skutečnosti se žádné nové profily na přihl. obrazovce neobjevily.
Tedy jsem spoléhal na ntfsfix, ale nepomohl. Nefungovalo ani smazání hyberfil a vypnutí hibernace z cmd - též hlásilo chybu.
Až po chckdisk, dism restorehealth a sfc jsem se jednou dostal do běžícího profilu bez GUI (nejspíše špatně načtené graf. ovl - to se často stávalo u fofrstartu, ale tak někde u Core2Duo), kde jsem spustil cmd a tam jsem konečně vypnul hibernaci a restartoval.
Teď už se na disk dostanu i z Linuxu. Zajímavé. že z druhé instance Win, tam ten přístup byl - jinak bych se nikdy nepropracoval ke spuštění smd v té druhé instanci na HDD (rošáda s 2ma soubory v systémové složce).
Takže otázka stále zní, jak se v takovém případě dostat z Linuxu na disk - beru to jako selhání přísl. utilit, protože disk byl přístupný z jiné instance Win, checkdisk žádné chyby nenašel a ntfs-3g nakonec tvrdil, že nelze přistoupit k disku a už ani nijak nešel mountnout s tím, že jsou na něm chyby, přitom nebyly, a pokud možno v režimu RW ..
Tu záhadu s tím profilem, tu budu řešit na MS Learn, bo jsem sice vyřešil přístup na disk z Lin, ale ten Win je nepoužitelný.