Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nesmyslne mala pismenka ve foru na mobilu.  (Přečteno 1713 krát)

Ventero

• Závislák
Nesmyslne mala pismenka ve foru na mobilu.
« kdy: 12 Listopadu 2025, 11:23:06 »
Prosim mrknete na to nekdo a zvetseto to tak min. 2x spis 3x - to uz se neda ani cist ani psat - aby si clovek bral lupu ..
Ono ani v PC to neni uplne primerene a chtelo by to taky pridat par procent, ale jeste cajk a neni to tak silene, jako na mobilu , tady to chce fakt min. dvojnasobek. Dekuji.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Jenc

• Návštěvník
    • Jenc | fotograf
Re:Nesmyslne mala pismenka ve foru na mobilu.
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2025, 16:53:28 »
Zajímavé, u mě je písmo na kompu i v mobilu OK. Navíc není problém si ho zvětšit ;)
Linux Mint 23.1 Virginia / Fedora Linux 42
https://jenc.jecool.net/

Jenc

• Návštěvník
    • Jenc | fotograf
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2025, 17:16:12 »
Teď ještě koukám, že na tom androidu je to v každém prohlížeči jiné. Případný problém tedy nemusí být jen na straně fóra.
Kdoví, jestli SMF 2.0.19 z r. 2021 umí responzivní design na androidu...

Ventero

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2025, 11:23:34 »
Tak chvili jsem tu velikost resil Android system-override, ale pak jsem zase ve FF nemohl zobazit nejake ovl. prvky v emailschrance.

Jde o to, ze se to pismo jeste zmensilo oproti stavu pred treba rokem. A predtim taky fungovalo, ze kdyz jsem dal mobil na sirku, tak se pismo trochu zvetsilo - ani to uz nefunguje. Mam posledni dobou fakt blešky a porad pouzivam stand. Chrome ..
« Poslední změna: 19 Listopadu 2025, 11:26:08 od Ventero »
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
« Odpověď #4 kdy: 19 Listopadu 2025, 11:33:16 »
Přátelé, asi takto: buďme rádi, že to tu vůbec nějak žije, děkujme za to a snažme se to udržet.

I my moderátoři zmůžeme málo, protože zase často nejsme "vyslyšeni" shora.

K věci: prostě míň zírejte do šmatlafounů (všimněte si třeba v MHD, co je to za hrůzu a totální závislost) a pokud sem chcete psát nebo si to číst, tak prostě u PC s velkým displayem.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 19 Listopadu 2025, 18:47:48 »
Prosim mrknete na to nekdo a zvetseto to tak min. 2x spis 3x - to uz se neda ani cist ani psat - aby si clovek bral lupu ..
Ono ani v PC to neni uplne primerene a chtelo by to taky pridat par procent, ale jeste cajk a neni to tak silene, jako na mobilu , tady to chce fakt min. dvojnasobek. Dekuji.
Mám aktuální Firefox na mobilu a vidím to normálně. Docela velké. Nemáš to nějak zmenšené?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
« Odpověď #6 kdy: 19 Listopadu 2025, 22:10:10 »
Ono kdo to jak vidí je naprosto subjektivní - záleží totiž překvapivě na kvalitě zraku... Objektivní porovnání by bylo třeba změřit fyzickou velikost zobrazeného fontu na displayi a teprve tu srovnávat čistě matematicky.

Nicméně doporučil bych se pohrabat jednak v nastavení FF (tuším Přístupnost -  tam se dají nastavit různé parametry zobrazení), no a nebo na čtení (nikoliv editaci) využívat režim čtečky.

Případně zkus jiný prohlížeč. Já coby zarytý mozillák třeba na šmatlafounu dávám přednost Brave... Nějak mi tam přijde ergonomičtější a při pokusu s tímto fórem mi i zobrazoval větší písmo než FF.
« Poslední změna: 19 Listopadu 2025, 23:49:19 od JirkaZ »

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #7 kdy: 23 Listopadu 2025, 15:31:15 »
Přátelé, asi takto: buďme rádi, že to tu vůbec nějak žije, děkujme za to a snažme se to udržet.

I my moderátoři zmůžeme málo, protože zase často nejsme "vyslyšeni" shora.

K věci: prostě míň zírejte do šmatlafounů (všimněte si třeba v MHD, co je to za hrůzu a totální závislost) a pokud sem chcete psát nebo si to číst, tak prostě u PC s velkým displayem.
Ano, i já bych vás moderátory rád mnohokrát "vyslyšel" a nějaké to "latté" po vás hodil, za to obhajování clonezilly a WindowsPE, které nejčastěji jako "rada" přichází nejspíš ze sousedního Mint fóra a častokrát zde "kraluje" nad pojmy jako rsync a dd.
Ale neudělám to, protože kdybychom tady po sobě házeli kávou, už by tady žádný řady nezbyli.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Ventero

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 27 Listopadu 2025, 12:48:06 »
V nastaveni Android o stupinek vic, nez je vychozi stredni hodnota a v nastaveni Chrome zvetseni na 133% a na vic to nereaguje. Jeden screen na vysku, jeden na sirku.
Neni tam asi adaptivni velikost fondu - je to jak na velky monitor a na malem displeji mobilu to jsou blechy.
« Poslední změna: 27 Listopadu 2025, 12:50:23 od Ventero »

Jenc

• Návštěvník
    • Jenc | fotograf
« Odpověď #9 kdy: 28 Listopadu 2025, 15:59:18 »
Njn, zrovna Chrome má to zvětšení blbě řešené. A obecně bych Chrome raději vůbec nepoužíval...
Ale zkusil jsem to, a zvětšení v mobilní verzi mi jde až do 500 %.

Ve Firefoxu i v Opeře zvětšení funguje dobře.
« Poslední změna: 28 Listopadu 2025, 16:01:13 od Jenc »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.