Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nesmyslne mala pismenka ve foru na mobilu.  (Přečteno 3533 krát)

Ventero

• Závislák
Nesmyslne mala pismenka ve foru na mobilu.
« kdy: 12 Listopadu 2025, 11:23:06 »
Prosim mrknete na to nekdo a zvetseto to tak min. 2x spis 3x - to uz se neda ani cist ani psat - aby si clovek bral lupu ..
Ono ani v PC to neni uplne primerene a chtelo by to taky pridat par procent, ale jeste cajk a neni to tak silene, jako na mobilu , tady to chce fakt min. dvojnasobek. Dekuji.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Jenc

• Návštěvník
    • Jenc | fotograf
Re:Nesmyslne mala pismenka ve foru na mobilu.
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2025, 16:53:28 »
Zajímavé, u mě je písmo na kompu i v mobilu OK. Navíc není problém si ho zvětšit ;)
Linux Mint 23.1 Virginia / Fedora Linux 42
https://jenc.jecool.net/

Jenc

• Návštěvník
    • Jenc | fotograf
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2025, 17:16:12 »
Teď ještě koukám, že na tom androidu je to v každém prohlížeči jiné. Případný problém tedy nemusí být jen na straně fóra.
Kdoví, jestli SMF 2.0.19 z r. 2021 umí responzivní design na androidu...

Ventero

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2025, 11:23:34 »
Tak chvili jsem tu velikost resil Android system-override, ale pak jsem zase ve FF nemohl zobazit nejake ovl. prvky v emailschrance.

Jde o to, ze se to pismo jeste zmensilo oproti stavu pred treba rokem. A predtim taky fungovalo, ze kdyz jsem dal mobil na sirku, tak se pismo trochu zvetsilo - ani to uz nefunguje. Mam posledni dobou fakt blešky a porad pouzivam stand. Chrome ..
« Poslední změna: 19 Listopadu 2025, 11:26:08 od Ventero »
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
« Odpověď #4 kdy: 19 Listopadu 2025, 11:33:16 »
Přátelé, asi takto: buďme rádi, že to tu vůbec nějak žije, děkujme za to a snažme se to udržet.

I my moderátoři zmůžeme málo, protože zase často nejsme "vyslyšeni" shora.

K věci: prostě míň zírejte do šmatlafounů (všimněte si třeba v MHD, co je to za hrůzu a totální závislost) a pokud sem chcete psát nebo si to číst, tak prostě u PC s velkým displayem.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 19 Listopadu 2025, 18:47:48 »
Prosim mrknete na to nekdo a zvetseto to tak min. 2x spis 3x - to uz se neda ani cist ani psat - aby si clovek bral lupu ..
Ono ani v PC to neni uplne primerene a chtelo by to taky pridat par procent, ale jeste cajk a neni to tak silene, jako na mobilu , tady to chce fakt min. dvojnasobek. Dekuji.
Mám aktuální Firefox na mobilu a vidím to normálně. Docela velké. Nemáš to nějak zmenšené?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
« Odpověď #6 kdy: 19 Listopadu 2025, 22:10:10 »
Ono kdo to jak vidí je naprosto subjektivní - záleží totiž překvapivě na kvalitě zraku... Objektivní porovnání by bylo třeba změřit fyzickou velikost zobrazeného fontu na displayi a teprve tu srovnávat čistě matematicky.

Nicméně doporučil bych se pohrabat jednak v nastavení FF (tuším Přístupnost -  tam se dají nastavit různé parametry zobrazení), no a nebo na čtení (nikoliv editaci) využívat režim čtečky.

Případně zkus jiný prohlížeč. Já coby zarytý mozillák třeba na šmatlafounu dávám přednost Brave... Nějak mi tam přijde ergonomičtější a při pokusu s tímto fórem mi i zobrazoval větší písmo než FF.
« Poslední změna: 19 Listopadu 2025, 23:49:19 od JirkaZ »

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #7 kdy: 23 Listopadu 2025, 15:31:15 »
Přátelé, asi takto: buďme rádi, že to tu vůbec nějak žije, děkujme za to a snažme se to udržet.

I my moderátoři zmůžeme málo, protože zase často nejsme "vyslyšeni" shora.

K věci: prostě míň zírejte do šmatlafounů (všimněte si třeba v MHD, co je to za hrůzu a totální závislost) a pokud sem chcete psát nebo si to číst, tak prostě u PC s velkým displayem.
Ano, i já bych vás moderátory rád mnohokrát "vyslyšel" a nějaké to "latté" po vás hodil, za to obhajování clonezilly a WindowsPE, které nejčastěji jako "rada" přichází nejspíš ze sousedního Mint fóra a častokrát zde "kraluje" nad pojmy jako rsync a dd.
Ale neudělám to, protože kdybychom tady po sobě házeli kávou, už by tady žádný řady nezbyli.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Ventero

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 27 Listopadu 2025, 12:48:06 »
V nastaveni Android o stupinek vic, nez je vychozi stredni hodnota a v nastaveni Chrome zvetseni na 133% a na vic to nereaguje. Jeden screen na vysku, jeden na sirku.
Neni tam asi adaptivni velikost fondu - je to jak na velky monitor a na malem displeji mobilu to jsou blechy.
« Poslední změna: 27 Listopadu 2025, 12:50:23 od Ventero »

Jenc

• Návštěvník
    • Jenc | fotograf
« Odpověď #9 kdy: 28 Listopadu 2025, 15:59:18 »
Njn, zrovna Chrome má to zvětšení blbě řešené. A obecně bych Chrome raději vůbec nepoužíval...
Ale zkusil jsem to, a zvětšení v mobilní verzi mi jde až do 500 %.

Ve Firefoxu i v Opeře zvětšení funguje dobře.
« Poslední změna: 28 Listopadu 2025, 16:01:13 od Jenc »

Abby

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 06 Prosince 2025, 10:54:52 »
Safari v iOS 26 na iPhone 15 Pro zobrazuje normální velikost písma, jako na ostatních webech. Safari na macOS 26 zobrazuje normální velikost písma. MS Edge ve Windows 11 také zobrazuje normální velikost písma a MS Edge v Manjaro KDE je menší, všechno samozřejmě nastavené na 100% zobrazení. Dá se to v Manjaro přečíst, ale písmo je viditelně menší, takže jsem si nastavila 110% a vypadá to cca srovnatelně. Jestli to nebude použitými fonty, v Linuxu nejsou normální (tedy jak pro koho samozřejmě 🙂 ) fonty jako v macOS a Windows, jsou jiné.

Ventero

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 09 Prosince 2025, 21:22:51 »
Trpim tim v Androidu Samsung. Vzdy to tam bylo male.a.musel.jsem zvetsovat, ale pred nejakou dobou se to jeste zmensilo.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 10 Prosince 2025, 10:51:05 »
Trpim tim v Androidu Samsung. Vzdy to tam bylo male.a.musel.jsem zvetsovat, ale pred nejakou dobou se to jeste zmensilo.
Vidím menu fóra malé. Zvětšuji prsty. Vlastní text příspěvků naopak docela velký. Firefox, Samsung.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #13 kdy: Včera v 20:03:20 »
Vidím menu fóra malé. Zvětšuji prsty. Vlastní text příspěvků naopak docela velký. Firefox, Samsung.
Já zas tak nějak tuším, jak tady bylo naznačeno, že se kosmetikou nikdo zabývat nebude, nebo teda ne teď hned. No ale když vezmeme do úvahy zhoršování zraku s věkem a třeba i to, kolik lidí si zrak ještě naopak zhoršilo zíráním do maličké obrazovky, taky za určitou dobu, tak snad to "příjde už brzy!".
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.