Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Synchronizace GDrive  (Přečteno 100 krát)

jannk

• Aktivní člen
  • *
Synchronizace GDrive
« kdy: Včera v 19:34:42 »
Muzete mi prosim poradit jakym programem by laik mohl nejlepe synchronizovat disk v Ubuntu a GDrive?
Ja pouzivam klasicky rsync, ale potreboval jsem dal Ubuntu i manzelce ... a ona chce neco jednoducheho aby rychle videla jake soubory ma jenom na GDrive, ktere jenom na pocitaci, ktere jsou stejne a ktere ruzne a to obousmerne.

Ve windows to dobre umi TotalCommander, ale ja uz ji nechci spravovat windows :) TCommander pres Wine nejak zapasi se jmeny adresaru na GDrive - tahle cesta se mi nejak nedari :(

diky!

Abby

• Závislák
Re:Synchronizace GDrive
« Odpověď #1 kdy: Včera v 20:46:01 »
GDrive je Google Drive nebo něco jiného? Pokud je to Google, tam skvěle funguje OverGrive - https://www.overgrive.com/

jannk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: Včera v 20:48:07 »
jo, pardon, Google Drive
Tohle rozhodne zkusim, diky!

jannk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 09:56:44 »
tak overdrive pry taky ne :(
tohle je sice skvely program, ale totez jako Google Drive nebo OneDrive, tj dela to sync automaticky.

Ona potrebuje to, co dela Total Commander, tj ukaze v cem se mistni disk a Google Drive lisi at muze pro kazdy soubor rozhodnout jestli ho chce presunout (kterymkoliv smerem).

Zkusim ji zprovoznit Unison...
Me z toho je*ne :)

Abby

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 10:37:48 »
To jsem ani nevěděla, že Total Commander umí připojit Google Drive. A má teda zajímavé work flow, nenapadlo by mě, že to takhle může někdo používat 🙂 Tak se omlouvám, řešení neznám. Snad jen TC přes wine, ale když to dělá problémy... Co připojení přes Dolphin nebo jiný správce souborů? Gnome prý umí Google Drive připojit jako jednotku. A nebo použít webdav, já používám Mountain Duck, ale nevím, jestli je pro Linux. Ale myslím, že tam je možná taková zvláštní synchronizace.

jannk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: Dnes v 10:47:54 »
Neni duvod se omlouvat ! :)

Total Commander ve Windows pouziva namapovany disk na Google Drive, tj klasicke pisemo (G:)

Ten use case je v podstate logicky: na necem pracuje doma a chce to ukladat na Google. Ale na ten Google disk nahravaji i ostatni  bud male soubory na kterych pracuji oni nebo i velke soubory pro archivaci. Takze obcas potrebuje udelat sync - svoje nove nahrat na Google a odtud stahnout co udelali/zmenili ostatni, ale potrebuje rucne zhodnotit, jestli tuhle zmenu chce nebo ne. Plus nechce velke soubory, ktere tam jsou jen jako v archivu.
Proste poloautomaticky sync aby nad tim mela kontrolu.

V nautilu jsem ji Google Drive v pohode pripojil, s tim je ok - ted 'jen' potrebuji nejakou synchronizaci s jinymi pracovnimi adresari.
Total Commander ve Wine ale prave tenhle pripojeny disk nevidi, zkusim to jeste poresit nejakym linkem do lokalniho adresare - potom by to mohlo jit: ale porad si myslim, ze musi existovat neco zalozene na rsync s uzivatelsky trivialnim UI

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.