Aha, díky za upozornění.
MEGA dříve nabízela 50 GB úložiště zdarma, dnes už je to „jen“ 20 GB. Omlouvám se, netušil jsem, protože já to používám už deset let a mám stále těch původních 50 GB.
Ale je mi to vlastně jedno, protože reálně jsem se za celou dobu nedostal přes 10 giga. Používám to jako průtokáč a pro zálohu kritických ale malých souborů.
Obrovská výhoda oproti Google Drive, One Drive a podobným je, že MEGA je end-to-end šifrovaná.
Pokud netušíte, v čem ta výhoda spočívá, tak prakticky to popíšu velice jednoduše:
Když nahraju na Google Drive nebo na One Drive třeba film, myslím komerční film, který jsem si sice stáhl legálně pro vlastní potřebu, ale nesmím ho šířit dále, což ale de iure ani tím nahráním nedělám, protože není veřejně přístupný. Mám ho jen pro sebe.
Tak zhruba do hodiny mi ho Google či Microsoft z Drive smaže nebo zablokuje.
MEGA tohle neudělá a ani nemůže, právě proto, že jsou data šifrovaná.
Nejde o filmy, ty si fakt na MEGA neuploaduju. Jde o princip, že na Google či Microsoftu vás šmírují na každém kroku. Na MEGA ne a to je pro mě osobně docela důležité. U MEGA se mi za celou dobu nestal jediný podezřelý incident. Říká se tomu důvěra.