Dobrý den,
v jediném OS ubuntu v záložním notebooku Dell jsem měl zálohu všeho pracovního notebooku vytvořeno vše ve windows. Tento záložní jsem darovat někomu sociálně slabému dítěti a tak jsem celou zálohu vyhodil do koše a pak koš vymazal. Přitelkyně mně totiž dala starší její notebook jako záložní. Nicméně ten notebook co jsem používal se zničil. V opravně sice z hard disku v části windows něco obnovili, ale jen trochu a ne to, co potřebuji. Poradí někdo jak se dá obvovit v tom co chci darovat a je ubuntu 25./tuším, že 10-nejnovější verze / to co jsem vyhodil z koše. Test disk, ale v návodu je co zadat do terminálu, ale ne vše a tak nevím, jak dál. Upozornuji, že jsem naprostý začátečník v ubuntu a tak bych potřeboval podrobně popsat přesně co mám kde v terminálu napsat , případně co a jak stáhnout aplikaci na obnovu. Nevím, zda to stáhnout na hard disk a ukládat na flašku, či opačně. problém je, že to co jsem smzal bylo celkem asi 95 GB. Potřebuji jen asi 3 složky, co se v tom opraveném co používám nepodařilo obnovit. flešku mám jen 16 GB. Dá se to nějako udělat po částech např. Dokumenty, obrazky apod. Vše by se tot totiž na ten harddisk nevešlo. Příp.nějakou jinou možnost. Ta opravna, co zprovoznila notebook obnovila totiž jen to ve windows, ale záloha v ubuntu je ztracená/ubuntu museli dát znova. Ten záložní notebook s ubuntu to ale prý neumí. Asi to zní blbě, ale jsem z doby, kdy jsme se nic takového ve škole neučili a i windows jsem se nučil jako samouk., takže budte shovaví.
Děkuji