Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak spustit UBUNTU, který soubor v něm ?  (Přečteno 282 krát)

Palda001

• Návštěvník
Jak spustit UBUNTU, který soubor v něm ?
« kdy: 12 Ledna 2026, 19:15:25 »
Dobrý den,
prošel jsem pá t=mat a nenašel odpověd, tak zakládám toto téma a prosím o pomoc:

Zde V PŘÍLOZE je to to se mi deje když kliknu na UBUNTU....nejde mi to vložit přímo sem...

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
Re:Jak spustit UBUNTU, který soubor v něm ?
« Odpověď #1 kdy: 12 Ledna 2026, 21:30:54 »
Vůbec nechápu otázku.

Jsem sám?

Doporučení: pokud se skutečně takto špatně orientuješ v problematice PC, tak svěř instalaci operačního systému někomu, kdo to opravdu umí. Ber to jako dobrou radu, nic jiného v tom nehledej.
« Poslední změna: 12 Ledna 2026, 21:33:07 od JirkaZ »

Ventero

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 13 Ledna 2026, 11:19:03 »
On chce asi spustit Ubuntu z Windows.
Takze to neni program, ale.operacni system, ktery se zavadi podobne jako Windows.
Kdysi tam byla aplikace, ktera neco takoveho umoznovala, ze se to spusitlo z Win a pak najelo, ale to uz cca 20 let neni podporovano.

Takze treba flesku nebo placku s Ubuntu nabootovat od starru PC pomoci volby v nastaveni FW nebo bootmenu.
Pokud si na tom takto, tak si toho jeste musis hodne nacist nebo si opravdu nekoho pozvi pro zacatek, at mas alespon zakladni orientaci.

Kdyz se zeptas AI chatu, tak bys to taky mohl zvladnout ..
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #3 kdy: 13 Ledna 2026, 18:53:18 »
On chce asi spustit Ubuntu z Windows.
Takze to neni program, ale.operacni system, ktery se zavadi podobne jako Windows.
Kdysi tam byla aplikace, ktera neco takoveho umoznovala, ze se to spusitlo z Win a pak najelo, ale to uz cca 20 let neni podporovano.

Takze treba flesku nebo placku s Ubuntu nabootovat od starru PC pomoci volby v nastaveni FW nebo bootmenu.
Pokud si na tom takto, tak si toho jeste musis hodne nacist nebo si opravdu nekoho pozvi pro zacatek, at mas alespon zakladni orientaci.

Kdyz se zeptas AI chatu, tak bys to taky mohl zvladnout ..
Jmenovalo se to Wubi a jako již tradičně se to s těmi lety přehání - tak dlouho to není - dobrá zpráva pro toho, kdo si myslel, že už je tak starý, když pamatuje Wubi:D.
Navíc, třeba je to naopak, třeba vývojáři Wubi už nepodporují Ubuntu. Což by odpovídalo té změně vývojářů před, méně než dvaceti lety.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.