Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kde sehnat češtinu pro jednoduchý textový editor gedit a jak ji do něj vpravit ?  (Přečteno 258 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Dobrý den všem.
Kde sehnat češtinu pro jednoduchý textový editor gedit a jak ji do něj vpravit ?
Jsou tam akorát 3 různé angličtiny a možnost přidání dalšího jazyka jsem nenašel. Na webu jsem hledal a češtinu nenašel.
Děkuju za odpověď.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Některé české znaky to kupodivu ale zobrazí.  Místo těch znaků které se nezobrazují, je v textu čtvereček s nějakým hausnumerem.
Viz. přiložený obrázek. Nedokážu si vysvět v čem je problém ?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Ten font co tam mas nastaveny v inych programoch zobrazuje spravne znaky?
Skus vybrat iny font pre gedit. Bud cez nastavenia gedit, font a farby. Alebo ak mas nastavene aby gedit pouzival systemove fonty tak v nastaveni systemu. Obycajne to byva v nastaveni vzhladu.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Pro: TIBOR.  Font ? Nastavený ? Nic jsem v programu nenastavoval. Je to všechno tak jak to bylo. Myslel jsem že font určuje jen tvar písma.
Podívám se co je tam nastavené za font. Ne diakritiku.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Pro: TIBOR

Když dám volbu Font a barvy, tak je tam fajfka u věty Use the system fixed width font (Ubuntu Mono 13)
Pod tím je šedě: Editor font; Monospace Regular 12

Nechápu proč tam jsou tyto údaje 2

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Myslel jsem že je to nějaký rozdíl mezi kódováním UTF8 nebo Windows 1250 atp.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.