Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kde sehnat češtinu pro jednoduchý textový editor gedit a jak ji do něj vpravit ?  (Přečteno 343 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Dobrý den všem.
Kde sehnat češtinu pro jednoduchý textový editor gedit a jak ji do něj vpravit ?
Jsou tam akorát 3 různé angličtiny a možnost přidání dalšího jazyka jsem nenašel. Na webu jsem hledal a češtinu nenašel.
Děkuju za odpověď.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Některé české znaky to kupodivu ale zobrazí.  Místo těch znaků které se nezobrazují, je v textu čtvereček s nějakým hausnumerem.
Viz. přiložený obrázek. Nedokážu si vysvět v čem je problém ?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Ten font co tam mas nastaveny v inych programoch zobrazuje spravne znaky?
Skus vybrat iny font pre gedit. Bud cez nastavenia gedit, font a farby. Alebo ak mas nastavene aby gedit pouzival systemove fonty tak v nastaveni systemu. Obycajne to byva v nastaveni vzhladu.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Pro: TIBOR.  Font ? Nastavený ? Nic jsem v programu nenastavoval. Je to všechno tak jak to bylo. Myslel jsem že font určuje jen tvar písma.
Podívám se co je tam nastavené za font. Ne diakritiku.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Pro: TIBOR

Když dám volbu Font a barvy, tak je tam fajfka u věty Use the system fixed width font (Ubuntu Mono 13)
Pod tím je šedě: Editor font; Monospace Regular 12

Nechápu proč tam jsou tyto údaje 2

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Myslel jsem že je to nějaký rozdíl mezi kódováním UTF8 nebo Windows 1250 atp.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Aha, povodne som myslel ze si zvolil iny font bez plnej podpory cz. Na predvoleny sa mi ten font nezdal.
Inak co to mas za system, vyzera ako stare gnome(mate ...) ale mas tam gedit.

Inak neskusal si to kodovanie zmenit? Save as... a dole mas na vyber format windows/linux a vyber kodovania.
Myslim ze takto som menil kodovanie pre titukly.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.