Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Použití programu TIMESHIFT  (Přečteno 62 krát)

Profesorx12

• Návštěvník
Použití programu TIMESHIFT
« kdy: Včera v 13:33:21 »
Ahoj, používáte někdo Timeshift? Nikde jsem nenašel uspokojivé odpovědi na mé otázky tak to zkouším zde.

Potom co po aktualizaci Ubuntu mi zamrzl systém a pomohl jen resinstal. Tak jsem se rozhodl že zkusím nějaký program který bude vytvářet snapchaty.

A narazil jsem na Timeshift a mám k tomu pár dotazů:

1) pochopil jsme správně že mi to udělá otisk nastavení celého systému včetně nainstalovaných programů a jejich nastavení? Nebavím se o souborech ty mám v cloudu.
2) když si udělám otisk na USBcko tak když se mi poškodí systém tak to z USB ale nenabootuju ale musím si rozjet znovu OS a pak přes nově naistalovaný Timeshift obnovit systém?

Předem díky za odpovědi.
Zdeněk
No tak nevím všechno, no a co!

Protože lhát se nemá!

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
Re:Použití programu TIMESHIFT
« Odpověď #1 kdy: Včera v 14:53:41 »
Tady je docela podrobný postup. Na webu jsou i rozsáhlá videa k problematice apod. (jedno z těch krátkých je zde). Oficiální (i když starší) dokumentace k timeshiftu je tady.
« Poslední změna: Včera v 15:03:32 od JirkaZ »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Použití programu TIMESHIFT
« Odpověď #2 kdy: Včera v 22:58:30 »
Ja len v kratkosti.
1. Ulozi to system a progamy ale v predvolenom nastaveni nie nastavenia programov. Nastavenia programov su ulozene v /home/user a to je predvolene vylucene zo zalohy.
2. Nemusis instalovat system, staci spustit live system, doinstalovat timeshift a obnovit zalohu. Niekedy je treba opravit zavadzac tak je dobre mat aj boot-repair.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.