Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Proč nespustím soubory *.AppImage ?  (Přečteno 3649 krát)

Abby

• Závislák
Re:Proč nespustím soubory *.AppImage ?
« Odpověď #75 kdy: 11 Března 2026, 21:23:16 »
Pro: Abby
Ještě tu o Karkulce. Prosííím...

Chceš ukázat fakturu? Hele, mě je s prominutím u p*dele, jestli mi věříš nebo ne, ale řešíš doslova h*vna a děláš problémy tam, kde nejsou. Jestli máš omezená data, prostě si kup neomezená, je to dostupné naprosto pro každého. Já třeba mám za únor spotřebu dat v mobilu 270 GB z čehož teda je cca 265 jako hotspot pro MacBook a iPad. A k tomu něco přes 3 TB na pevném připojení 😂

Ostatním se omlouvám za ostrou reakci, ale jsem dneska dost vytočená a když mě někdo nazve lhářem, tak si slušnou reakci prostě nezaslouží. Navíc když vidím, jak se mu snažíte poradit i přesto, že on vůbec na ty rady nereaguje a jede si svou, tak se divím, že ztrácíte čas, který je drahý.
Dolehla na mě bída. Piju stará vína, jím plesnivé sýry a jezdím v autě bez střechy.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #76 kdy: Včera v 00:53:22 »
Téma Proč nespustím AppImage se změnilo na téma předhaněčů, chlubičů a hltačů dat. Přesně podle pravidla poradit nedokážu, ale pochlubit se ano. ( Ještě sem můžeš napsat kolik filmů týdně stahuješ ). Tím mi zasadíš poslední ránu.

ikx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #77 kdy: Včera v 08:03:48 »
Citace
Přesně podle pravidla poradit nedokážu

Citace
...vytvor v /home prazdnu zlozku,a preloz vsetky appimage subory do zlozky...nemusis zlozku pomenovat...ale postup musis dodrziavat...das foto,a postupujeme dalej...

...strana 3...tu som ti napisal prvy krok k spustený appimage...keby si tych par krokov urobil presne,vysledok je,ze sa appimage integruje do systemu,vytvory spustac a hototo...bez toho ci mas libfuse,alebo nemas,a bez terminalu...aj to som ti pisal,ze kroky musis dodrziavat...ani si to neprecital...

Abby

• Závislák
« Odpověď #78 kdy: Včera v 11:49:50 »
...abby...odfotil som cast ponuky cloudu za sedem euro rocne...zamerne som vynechal nazov sluzby...a iny jazyk tam neni...7,04 euro na rok...

Tomuhle jazyku nerozumím, jsem si ale na 100% jistá, že cena není v eurech. Euro má oficiální znak tento: "€" a ten tam nikde nevidím.

Jinak ano, dá se třeba v Indii koupit Youtube Premium v přepočtu za 29 czk měsíčně, ale 1. to není legální a můžeš snadno přijít o účet a 2. není to cena ani v eurech ani v korunách, ale v rupiích.

A mimochodem, úplně nechápu, jak to souvisí s nefunkčním appimage a reálnou nabídkou neomezeného mobilního tarifu od českého operátora v českých korunách. Ale to je asi jedno, dál to řešit nechci a nebudu. Když dám funkční radu, nebudu ji opakovat neustále dokola. A nejsem jediná v tomhle tématu, kdo dal funkční radu.
« Poslední změna: Včera v 11:54:03 od Abby »
Dolehla na mě bída. Piju stará vína, jím plesnivé sýry a jezdím v autě bez střechy.

Abby

• Závislák
« Odpověď #79 kdy: Včera v 11:50:39 »
Téma Proč nespustím AppImage se změnilo na téma předhaněčů, chlubičů a hltačů dat. Přesně podle pravidla poradit nedokážu, ale pochlubit se ano. ( Ještě sem můžeš napsat kolik filmů týdně stahuješ ). Tím mi zasadíš poslední ránu.

1. nechlubím se, konstatuji fakta
2. radu jsi zde dostal už několikrát a věř mi, že jsem to vyzkoušela a funguje to.
3. s tebou fakt končím, sorry

ikx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #80 kdy: Včera v 12:36:32 »
...vtedy si to silno spochybnovala...ceny su v ruskych rubloch,aj jazyk je rustina,iny tam neni...dokonca aj jutube funguje legalne bez reklam... :o :o :o

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #81 kdy: Včera v 14:21:56 »
Pro: ikx
Nechápu. Co se rozumí textem ' přelož všechny složky AppImage ' ? Už to sem dáváš podruhé. Rozepiš to. Čím toho co popisuješ dosáhnu ?
« Poslední změna: Včera v 14:46:51 od Dr Fuss »

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #82 kdy: Včera v 14:40:21 »
Budu rád když mi tu takový jako ty radit přestanou.

Abby

• Závislák
« Odpověď #83 kdy: Včera v 15:01:53 »
...vtedy si to silno spochybnovala...ceny su v ruskych rubloch,aj jazyk je rustina,iny tam neni...dokonca aj jutube funguje legalne bez reklam... :o :o :o

Já jsem to nezpochybňovala, já jsem tě požádala o odkaz a o jméno konkrétní služby, protože něco takhle levného sháním a sama jsem nic nenašla. Každopádně tím, že je to v rusku, to pro mě padá, z osobních i jiných důvodů.

Abby

• Závislák
« Odpověď #84 kdy: Včera v 15:03:10 »
Budu rád když mi tu takový jako ty radit přestanou.

Aby ti nakonec nepřestal radit každý, což se s tvým přístupem může stát velice lehce. Každopádně hodně štěstí v řešení vyřešeného i v dalších budoucích problémech.

ikx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #85 kdy: Včera v 17:17:08 »
Citace
a preloz vsetky appimage subory do zlozky

...pozorne citat text,az do konca... :( :( :(

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #86 kdy: Včera v 17:39:36 »
A to pouhým přesunutím *.AppImagů do nějaké jiné složky v /home to začne chodit ? Vżdyť to už jsem v rámci experimentování s nimi udělal asi 3x aniž bych věřil že zrovna toto něco ovlivní. Udělám to po čtvrté ale bude to jen ztráta času.

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
« Odpověď #87 kdy: Včera v 17:44:30 »
Kde původně jsi ty *.appimage měl?

Jde o práva. K většině složek v /home máš coby uživatel plná práva, takže tam by neměly vzniknout příp. problémy z titulu nedostatečných práv...

Jinak jsem našel toto výživné vlákno.
« Poslední změna: Včera v 17:52:23 od JirkaZ »

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
« Odpověď #88 kdy: Včera v 17:55:21 »
Různé. mimo jiné i *.appimage verze Open Shot jsou ke stažení a experimentování zde. Pro instalaci přes apt (tedy normální systémový přístup) je k dispozici PPA.
« Poslední změna: Včera v 18:03:58 od JirkaZ »

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #89 kdy: Včera v 18:27:01 »
Pro: JirkaZ
No... to je konstruktivní pomoc !  Chválím.

ikx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #90 kdy: Včera v 18:40:46 »
Citace
A to pouhým přesunutím *.AppImagů do nějaké jiné složky v /home to začne chodit ? Vżdyť to už jsem v rámci experimentování s nimi udělal asi 3x aniž bych věřil že zrovna toto něco ovlivní. Udělám to po čtvrté ale bude to jen ztráta času.

...to by bol prvy krok,aby som videl,ze to robis,co pisem...mal by si prispevok citat do konca!!! :o :o :(
...vsetko som vysvetlil,ze si to neprecital,tak ten bus je prec... >:( >:( >:(

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #91 kdy: Včera v 20:19:44 »
Ty jsi taky nejspíš nečet to, že některé *.AppImage spustím ( Avidemux, DoubleCmd ).

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #92 kdy: Včera v 20:36:12 »
A co je to s těma koncovkama *.dmg ? To je pro jaký systém ?

ikx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #93 kdy: Včera v 21:40:56 »
Citace
Ty jsi taky nejspíš nečet to, že některé *.AppImage spustím ( Avidemux, DoubleCmd ).

...uz to chapem spravne,tie appimage ktore vies spustit,tak tie chces aby sa nespustily...a open shot,ktory sa nespusti,tak ten chces spustit...dufam,ze to chapem spravne... :-\ :-\ :-\

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #94 kdy: Dnes v 00:14:47 »
Chci spustit všechny AppImage, ne jenom některé !  To se snad dá pochopit. Nebo snad chci moc ?

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #95 kdy: Dnes v 00:48:08 »
Pro: JirkaZ se
Nedozvěděl jsem se co je to za instalace s tou přïponou *.dmg ?
Ještě že mám dual boot a můžu si zvolit buď práci v Ubuntu nebo ve Windows.  Nainstaloval jsem si teda OpenShot verzi 3.0.0 pro Windows.
Co mi zbývá ?
Z nejhoršího jsem teda venku, ale stále mě zajímá proč jej v Ubuntu 22.4. LTS  ve formě AppImage nespustím. Vyzkoušel jsem už takových věcí ! Dostal desítky rad. Nic .
Spustím jen takové .AppImage jako Avidemux a DoubleCmd, ale ty mě ani přïliš nezajímají a stáhl jsem je spíš za účelem experimentů.
Píšu to tu snad už po desáté a nikdo mi není schopen odpovědět proč tyto spustím, jen AppImage OpenShot, ( různých verzí ) nespustím. Co je příčinou ?
Vím že je to už tonoucí se stébla chytá, ale nemůže být nějaký zákaz - nějaký filtr který tuto .AppImage tohoto názvu nedovolí spustit ? Nedisponuje Ubuntu něčím takovým ?

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #96 kdy: Dnes v 02:23:55 »

Čerstvě staženou verzi 3.3.0 ( Kterou jsem si stáhnul současně s instalací .exe pro Windows ) Mi jde spustit i v provedení pro .AppImage Linux.
Čili musejí mezi nima být nějaké odlišnosti. K Avidemuxu a DoubleCmd tak přibyla i OpenShot verze 3.3.0 Teď zjistit co tou odlišností je ?
Výpis přikládám.  ( I celý ). Jeden ERROR tam sice je, ale chodí to !

Mohl bych tím skončit, ale mě to nedá a rád bych přišel na to, čím to je. ( Píšou něco o tom, že existuje nějaký balík appImagelauncher.deb, který prý má usnadňovat spouštění souborů .AppImage - někde jsem čet že zajišťuje vzájemnou kompatibilitu AppImage souborů ).

Kód: [Vybrat]
INFO app: ------------------------------------------------
INFO app:             Fri Mar 13 01:38:33 2026           
INFO app:               Starting new session             
INFO app:             OpenShot (version 3.3.0)           
INFO app: openshot-qt version: 3.3.0
INFO app: libopenshot version: 0.4.0
INFO app: platform: Linux-6.8.0-100-generic-x86_64-with-glibc2.4
INFO app: processor: x86_64
INFO app: machine: x86_64
INFO app: python version: 3.8.10
INFO app: qt5 version: 5.12.8
INFO app: pyqt5 version: 5.14.1
INFO app: Frozen version info from build server:
{
    "build_name": "OpenShot-v3.3.0-release-candidate-13186-621eb57a-6c4ada06",
    "date": "2024-12-22 17:32",
    "libopenshot": {
        "CI_COMMIT_REF_NAME": "release-20241221",
        "CI_COMMIT_SHA": "621eb57a8fc16ee1c3f05b74f0b819869eef20c4",
        "CI_JOB_ID": "40682",
        "CI_PIPELINE_ID": "13160",
        "CI_PROJECT_NAME": "libopenshot",
        "SO": "27",
        "VERSION": "0.4.0"
    },
    "libopenshot-audio": {
        "CI_COMMIT_SHA": "6c4ada06dc815f37ae8697e29a572ea8ce9750a3",
        "CI_JOB_ID": "40676",
        "CI_PIPELINE_ID": "13158",
        "CI_PROJECT_NAME": "libopenshot-audio",
        "SO": "10",
        "VERSION": "0.4.0"
    },
    "openshot-qt": {
        "CI_COMMIT_SHA": "8672b30defd0530d3aea8269d4400dab3d6b4391",
        "CI_JOB_ID": "40772",
        "CI_PIPELINE_ID": "13186",
        "CI_PROJECT_NAME": "openshot-qt",
        "SO": null,
        "VERSION": "3.3.0"
    }
}
INFO project_data: Setting profile to HD 720p 24 fps
INFO project_data: Apply default audio playback settings: 44100, 2 channels
INFO app: checking babl_ext_path: /tmp/.mount_OpenShJEsEvK/usr/bin/lib/babl-ext
INFO app: setting BABL_PATH: /tmp/.mount_OpenShJEsEvK/usr/bin/lib/babl-ext
INFO language: Qt Detected Languages: ['cs']
INFO language: LANG Environment Variable: cs_CZ.UTF-8
INFO language: LOCALE Environment Variable:
INFO language: OpenShot Preference Language: Default
INFO logger_libopenshot: Connecting to libopenshot with debug port: 5556
INFO ui_util: Initializing UI for MainWindow
INFO thumbnail: Starting thumbnail server listening on ('127.0.0.1', 45597)
Sandboxing disabled by user.
Installed Qt WebEngine locales directory not found at location /tmp/.mount_OpenShJEsEvK/usr/bin/translations/qtwebengine_locales. Trying application directory...
Qt WebEngine locales directory not found at location /tmp/.mount_OpenShJEsEvK/usr/bin/qtwebengine_locales. Trying fallback directory... Translations MAY NOT not be correct.
[0313/013839.791408:WARNING:resource_bundle_qt.cpp(116)] locale_file_path.empty() for locale
Installed Qt WebEngine locales directory not found at location /tmp/.mount_OpenShJEsEvK/usr/bin/translations/qtwebengine_locales. Trying application directory...
Qt WebEngine locales directory not found at location /tmp/.mount_OpenShJEsEvK/usr/bin/qtwebengine_locales. Trying fallback directory... Translations MAY NOT not be correct.
Path override failed for key ui::DIR_LOCALES and path '/home/drajfus/.QtWebEngineProcess'
[0313/013840.007203:WARNING:resource_bundle_qt.cpp(116)] locale_file_path.empty() for locale
ERROR version: Failed to get version from: http://www.openshot.org/version/json/
INFO webengine: WebEngine backend initializing
INFO transition_model: updating transitions model.
INFO effects_model: updating effects model.
INFO emoji_model: updating emoji model.
INFO main_window: InitCacheSettings
INFO main_window: cache-mode: CacheMemory
INFO main_window: cache-limit-mb: 250
INFO main_window: cache-ahead-percent: 0.7
INFO main_window: cache-preroll-min-frames: 24
INFO main_window: cache-preroll-max-frames: 48
INFO main_window: cache-max-frames: 600
INFO main_window: Creating CacheMemory object with 262144000 byte limit
INFO preview_thread: QThread Start Method Invoked
INFO main_window: Cleared temporary files: /home/drajfus/.openshot_qt/thumbnail
INFO main_window: Cleared temporary files: /home/drajfus/.openshot_qt/blender
INFO main_window: Cleared temporary files: /home/drajfus/.openshot_qt/title
INFO base: Setting font to /tmp/.mount_OpenShJEsEvK/usr/bin/images/fonts/Ubuntu-R.ttf
INFO ui_util: Initializing UI for MainWindow
INFO theme: Setting Fusion dark palette
WARNING main_window: Duplicate shortcut Ctrl+K detected for sliceSelectedKeepBothSides. Skipping.
WARNING main_window: Duplicate shortcut Ctrl+J detected for sliceSelectedKeepLeftSide. Skipping.
WARNING main_window: Duplicate shortcut Ctrl+L detected for sliceSelectedKeepRightSide. Skipping.
INFO main_window: recover_backup
INFO project_data: Setting profile to HD 720p 24 fps
INFO project_data: Apply default audio playback settings: 44100, 2 channels
INFO video_widget: Load: Set video widget display aspect ratio to: 1.7777777910232544
INFO video_widget: Set video widget pixel aspect ratio to: 1.0
INFO timeline: Adjusting max size of preview image: 540x304
INFO webengine: Registering WebChannel connection with WebEngine
WARNING webengine: WebEngine backend still not ready after 5 retries.
WARNING webengine: WebEngine backend still not ready after 10 retries.
Property 'modal'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'windowModality'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'enabled'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'geometry'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'frameGeometry'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'normalGeometry'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'x'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'y'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'pos'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'frameSize'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'size'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'width'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'height'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'rect'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'childrenRect'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'childrenRegion'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'sizePolicy'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'minimumSize'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'maximumSize'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'minimumWidth'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'minimumHeight'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'maximumWidth'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'maximumHeight'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'sizeIncrement'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'baseSize'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'palette'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'font'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'cursor'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'mouseTracking'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'tabletTracking'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'isActiveWindow'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'focusPolicy'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'focus'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'contextMenuPolicy'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'updatesEnabled'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'visible'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'minimized'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'maximized'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'fullScreen'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'sizeHint'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'minimumSizeHint'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'acceptDrops'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'windowOpacity'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'windowModified'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'toolTip'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'toolTipDuration'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'statusTip'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'whatsThis'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'accessibleName'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'accessibleDescription'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'layoutDirection'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'autoFillBackground'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'styleSheet'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'locale'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'windowFilePath'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'inputMethodHints'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'title'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'url'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'selectedText'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'hasSelection'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
Property 'zoomFactor'' of object 'TimelineView' has no notify signal and is not constant, value updates in HTML will be broken!
INFO timeline: Qt Ready
INFO timeline: Angular Ready

« Poslední změna: Dnes v 03:01:52 od Dr Fuss »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #97 kdy: Dnes v 08:16:39 »
Napsal jsi sem jen polovinu návodu, že má dát appimages do složky. A co s tím potom, to už ne.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #98 kdy: Dnes v 08:19:30 »
Záleží jak je daný appimage zabalený. Některé závislosti jsou stále závislé na systému kde to běží. Pokud neběží, teoreticky se to má nahlásit, aby to autor mohl opravit.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #99 kdy: Dnes v 08:38:55 »
Pro: sabraq
A jak já jako průměrný uživatel můžu vědět, která aktualizace čeho je pro mě potřebná a která je jen zbytečnou ztrátou dat a můžu odfajfkovat že ji nechci.

Takhle stahuju kde co, aniž bych věděl co je co, protože oni to mají zafajfkované ( a já se bojím něco odfajfkovat protože nemám křišťálovou kouli) a i tak dopadnu takhle.
U každé aktualizace by měl být nějaký popisný textový soubor, kde by bylo napsané jaký okruh programů onu aktualizaci používá,
nebo teoreticky používat může, aby se minimalizovala hrozba následných problémů.
Zrovna tak zdroje - repozitáře PPA. Které mít musím a které ne. Ale to bych chtěl asi moc.
To jsem chtěl trošku přispět do té "konstrukce" ( než se zase začnete posílat "tam, kde mají zaručeně ješte místo" ).

Jako průměrný uživ. samozřejmě ne (vypínaní zdrojů-repotitářů), jen za předpokladu, že by byl v LTS verzi použit třeba novější vývojový grafický server. Tam bývají aktualizace pružnější.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.