Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Proč nespustím soubory *.AppImage ?  (Přečteno 3610 krát)

ikx

• Stálý člen
  • **
Re:Proč nespustím soubory *.AppImage ?
« Odpověď #100 kdy: Dnes v 08:52:05 »
Citace
Napsal jsi sem jen polovinu návodu, že má dát appimages do složky. A co s tím potom, to už ne.

...dovod je,ze som chcel otazkovatela kontrolovat pri kazdom kroku,či vsetko spravy podla navodu...tie kroky su dolezité...no a videl si,ani to neprecital,ked ano tak len polovicu...pritom riesenie je elegantné a jednoduché,ako vidis na poslednej fotke,kde je vysledok... ::) ::) ::)

ikx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #101 kdy: Dnes v 09:15:29 »
Citace
Mohl bych tím skončit, ale mě to nedá a rád bych přišel na to, čím to je. ( Píšou něco o tom, že existuje nějaký balík appImagelauncher.deb, který prý má usnadňovat spouštění souborů .AppImage - někde jsem čet že zajišťuje vzájemnou kompatibilitu AppImage souborů ).

...toto riesenie uz by si mohol mat za sebou..toto riesenie sa zacalo s fotkou,ze kde mas dat appimage subory,totiž neni jedno kde to más...bol to prvy krok,k tvojmu uspechu...
...fussi,ty sa normálne branis proti tomu,aby ti pomohly...rukama,nohama,motykou... >:( :( :-\

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #102 kdy: Dnes v 09:42:06 »
Pro: ikx
Ale není to tím umístěním jak jsi už dávno psal. To byla první věc která mě zajímala a kterou jsem vyzkoušel. Vždyť to píšu !
Ty které dřív nechodily nechodí pořád i když jim udělám stejné umístění jako té nově stažené verzi.3.3.0 která chodí.
Prostě se od sebe něčím liší ( každej pes jiná ves ).
« Poslední změna: Dnes v 09:53:52 od Dr Fuss »

ikx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #103 kdy: Dnes v 09:51:30 »
Citace
Ale není to tím umístěním jak jsi už dávno psal.

...veru to bolo...umiestnenie je krok cislo jedna...to by si mal potvrdit s fotkou obrazovky,a bolo by krok cislo dva...atakdalej...
...tam som napisal vsetko,čitaj pozorne...to tam nebolo,ze prelozis subory a appimage funguje... :( >:( :o ::)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #104 kdy: Dnes v 09:59:33 »
Přece nebudu psát nepravdu. Byl bych sám proti sobě. Můj zájem je, aby .AppImage chodily všechny. Ne jen některé.

ikx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #105 kdy: Dnes v 10:12:35 »
Citace
« Odpověď #51 kdy: 08 Března 2026, 12:33:36 »

...vytvor v /home prazdnu zlozku,a preloz vsetky appimage subory do zlozky...nemusis zlozku pomenovat...ale postup musis dodrziavat...das foto,a postupujeme dalej...

...precitaj este raz... >:( >:( >:(
...a na koniec tie appimage subory sa integruju do systemu,a presunu sa do tej zlozky,ktoru urcis pre appimage v /home...a budu na jednom mieste...
...toto vsetko uz mas napisané,este raz to nebudem pisat... :( :( :(
« Poslední změna: Dnes v 10:16:41 od ikx »

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
« Odpověď #106 kdy: Dnes v 10:50:17 »
Pro: JirkaZ

Čerstvě staženou verzi 3.3.0 ( Kterou jsem si stáhnul současně s instalací .exe pro Windows ) Mi jde spustit i v provedení pro .AppImage Linux.
Čili musejí mezi nima být nějaké odlišnosti. K Avidemuxu a DoubleCmd tak přibyla i OpenShot verze 3.3.0 Teď zjistit co tou odlišností je ?
Výpis přikládám.  ( I celý ). Jeden ERROR tam sice je, ale chodí to !

Mohl bych tím skončit, ale mě to nedá a rád bych přišel na to, čím to je. ( Píšou něco o tom, že existuje nějaký balík appImagelauncher.deb, který prý má usnadňovat spouštění souborů .AppImage - někde jsem čet že zajišťuje vzájemnou kompatibilitu AppImage souborů ).

Tak tím prostě skonči. Nikdy nezjistíš, co přesně je příčinou. Všechno se pořád mění (zcela nesmyslně), ale tak to prostě je. A ano, každá verze může být jiná, a to i principiálně (mně se jedna z tamních dokonce pokoušela o instalaci, ačkoliv by to dělat neměla).

Instalaci z PPA jsi zkusil?

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #107 kdy: Dnes v 10:55:54 »
Pro JirkaZ
To mi právě není jasný. Instalace z PPA je klasická instalace z balíku .deb ?  To není .AppImage ?

JirkaZ

• Moderátor
  • Závislák
  • Dlouholetý uživatel Linuxu a open source obecně.
« Odpověď #108 kdy: Dnes v 11:05:43 »
A už zase....

Ty nemáš opravdu ani základní vědomosti a přitom si pořád stále myslíš, že můžeš naskočit do rozjetého vlaku v polovině jeho jízdy a normálně pokračovat. Tak to ale funguje jen opravdu málokdy a v technických oblastech ještě méně.

Nicméně k věci (ačkoliv by sis to mohl najít, bylo o tom napsáno moře materiálů): PPA je prostě další zdroj software mimo ty standardní a z něj se instalují *.deb balíčky vhodným správcem software úplně stejně, jako z oněch standardních. Vše je prostě k dispozici v databázi apt systému.

*.appimage je samostatný soubor, který se zpravidla neinstaluje, jen se prostě spustí z konzole nebo poklepem ve správci souborů. Musí k tomu mít předem nastavený příznak spustitelnosti.

Celé to lze udělat i textově v konzoli tak, jak je to uvedeno výše v mém odkazu na PPA Open Shotu.

Stable PPA (Contains only official releases):

Kód: [Vybrat]
sudo add-apt-repository ppa:openshot.developers/ppa
sudo apt update
sudo apt install openshot-qt python3-openshot

Jo a mimochodem: Open Shot momentálně verze 3.1.1 se nalézá ve standardním repozitáři (universe), takže tu lze nainstalovat normálně ze systému bez přidání PPA.
« Poslední změna: Dnes v 14:12:07 od JirkaZ »

ikx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #109 kdy: Dnes v 12:16:39 »
Citace
...fussi-aktivuj livepatch a 10-15 rokov mas podporu,nemusis povysit system... :o :o :o

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #110 kdy: Dnes v 21:17:07 »
Pro: JirkaZ.
Proto je taky Linux málo rozšířený. Tisíce parametrů pro přïkazy...  Některé mají parametr za - některé za - -, Instalace .deb  Snap, .AppImage balíčkovací systémy dpkg, apt, aptitude, prostě džungle příkazů, prase aby se v tom orientovalo. Jen zlomek si zapamatují nadšenci nebo ti, kteří to obsluhují v servrovnách profesionálně. Průměrný uživatel se v tom zpravidla jen plácá. Linux je určitě dobrý, ale pro běžného uživatele težko stravitelný pro svoji bujnou košatost.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.