Pro: JirkaZ a ikx
Tak se mi podařilo po zhruba 14 dením experimentování a škemrání o informace tady na fóru Ubuntu', na chatu umělé inteligence AI, že OpenShot mi funguje tak jako kdysi. Dokonce jsem na něj sesmolil i skript (spouštěč) že se mi v Main Menu spustí na jeden klik myší.
Když jsem ho provozoval v předchozí verzi LTS netušil jsem že je to věc tak ošemetná, která mě v budoucnu tak potrápí.
Po přechodu na 24.04 LTS jsem ho měl v Main Menu sice 2x ( na což jsem valil oči ) ale ani jeden nefungoval. Klik myší na jakoukoliv ze 2 nabídek v Main Menu skončil tím že HDD několikrát zahrabal a nic se nedělo. Jak už jsem zde psal, jenom verze 3.3.0 ( jedna z 6ti stažených ) mi funguje tak jak se všude na webu píše.
Všechny ostatní hlásí Input Error. Každá verze si ale stěžuje na jiný nedostatek !!! Vidím to tak, že každá byla " napasovaná " na jiné vydání Ubuntu a protože je všechno stále v pohybu ( vše se mění ) a s tím novým to prostě zdechlo. Čili kompatibilita přímo "neuvěřitelná ".
Bohužel lidé které mají s OpenShot podobné zkušenosti se mi neozvali. Jen mi tu každý píše že to musí chodit a že dělám něco špatně a dávali mi " chytré " rady které v 99% nikam nevedly.
Už zase trnu hrůzou, jak při přechodu na příští vydání LTS se to zase rozsype. Programy které dřív bezproblémově fungovaly, fungovat přestanou, budou přesunuty v Main Menu tematicky jinam, nebo se začnou jmenovat jinak ačkoliv se na nich kromě jejich názvu nic nezměnilo. I to jsou "radovánky" půlročních povyšování Ubuntu. Teď už ale budu vědět, že si musím nainstalovat verzi OpenShot, která si rozumí s mým vydáním LTS nebo preventivně raději snad ani nepovyšovat !