Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Taky máte obavy z povyšování verze Ubuntu ?  (Přečteno 258 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Nemám velkou důvěru k povyšováním Ubuntu.  Vždy mi něco přestane fungovat ( programy které pod starou verzí normálně fungovaly ), něco je v hlavní nabídce pod jiným tématem, nebo to tam není vůbec, nebo to je vzdáleně podobné tomu starému, ale nazývá se to docela jinak ( např. Seznam software pro Ubuntu - bývalo to roky v Main menu úplně dole. Teď se to nejspíš nazývá Software a je to v Main menu docela jinde. Mluvím o Gnome Flashback (Metacity).

Nemáte taky takový poznatek ?
« Poslední změna: Včera v 03:09:18 od Dr Fuss »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Taky máte obavy z povyšování verze Ubuntu ?
« Odpověď #1 kdy: Včera v 08:41:07 »
Věci se mění. Něco je lepší, něco horší. Hodně věcí se zlepšilo než tomu bylo, ale lidi spíše nadávají na ty, co jim nevyhovují. Než aby veřejně chválili to, co se zlepšilo.

A ne, obavy nemám. Momentálně sídlím na Ubuntu 26.04 již nějaký pátek, abych prozkoumal nové GNOME. Ale jelikož se teprve aktualizují balíky ze staré verze 49, tak tomu ještě nějaký pátek dám.
« Poslední změna: Včera v 08:43:31 od Roman Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: Včera v 13:41:21 »
Mám názor že povyšování Ubuntu každého půl roku je zbytečně často. Že kolikrát jeho autoři nevědí co změnit, tak to různě pozpřehazují aby bylo na první pohled viditelné nějaká "vylepšenï".
Vím že dost věcí nelze vidět.
Nebylo by od věci, aby u každého upgrade byl alespoň heslovitý popis toho co všechno v novém vydání bylo změněno a doplněno, pokud možno než k povýšení dojde, aby si dotyčný ujasnil s čím asi nastanou problémy. Existuje někde takový popis ?

Důkazem toho je skutečnost, že v minulosti byl i případ, kdy byla tlačítka minimalizace, maximalizace a uzavření okna v levo !  a ne vpravo a příště, za půl roku to bylo zase po staru. Nad tím jsem opravdu kroutil hlavou. Asi autoři chtěli ukázat co všechno v Ubuntu lze " vylepšit ". Bylo by to pochopitelné kdyby Ubuntu bylo placené (aby se vykazovala nějaká aktivita vývojářů) ale u free OS ?
Přišlo mi to až trapný.  ( Nevěřícím Tomášům to můžu dokázat ).

ikx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: Včera v 16:03:29 »
Citace
v minulosti byl i případ, kdy byla tlačítka minimalizace, maximalizace a uzavření okna v levo !  a ne vpravo

...vtedy otvoris nastavenie okien,tlacidla zahlavia okna,tam su dva volby,a kliknem na VPRAVO...a mam tlacidla zas vpravo... ??? :o >:(

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #4 kdy: Včera v 17:49:17 »
Věci se mění. Něco je lepší, něco horší. Hodně věcí se zlepšilo než tomu bylo, ale lidi spíše nadávají na ty, co jim nevyhovují. Než aby veřejně chválili to, co se zlepšilo.

A ne, obavy nemám. Momentálně sídlím na Ubuntu 26.04 již nějaký pátek, abych prozkoumal nové GNOME. Ale jelikož se teprve aktualizují balíky ze staré verze 49, tak tomu ještě nějaký pátek dám.
Třeba mají právo na to, zaujmout nějaký postoj, nebo nemají? To tady poslouchám deset let, že se věci mění, svět se mění, počasí se mění, atd. Záleží snad na tom, co komu udělalo čáru přes rozpočet a tak se třeba vrátil k Windows, zaplatil si licenci, zaplatil si antivirus a s nikým se už nikde nehádá. Nevím proč by měli lidi "jít do sebe" a proč by měl kdokoli něco veřejně prohlašovat, nebo vychvalovat.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Abby

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: Včera v 21:40:36 »
Nevím jak Ubuntu, ale Manjaro mám nainstalované už asi čtyři roky, přežilo výměnu základní desky, CPU i grafiky a stále se aktualizuje. A o dalších mých OS platí to samé, tak bych se upgradu nijak nebála. Windows mám nainstalované a provozované od roku 2017 a přežívají upgrady HW i sebe samotných, macOS mám zálohu Time Machine původně z roku 2012, průběžně se aktualizuje (zálohování každou hodinu) a když si pořídím nový Mac, tak prostě jde záloha na něj a pokračuju. Ostatně to samé s mobilem, tabletem a hodinkama, nevidím důvod, proč dělat čisté instalace, když upgrade funguje bez problémů. A nepochybuju, že Ubuntu to zvládá také bez problémů.
Dolehla na mě bída. Piju stará vína, jím plesnivé sýry a jezdím v autě bez střechy.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: Dnes v 02:53:09 »
Pro: ikx
 A co tím vývojář Ubuntu chtěl říct ? Asi se mu zželelo ťěch jen s levou rukou.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: Dnes v 03:03:10 »
Pro: sabraq
To už ti nezbývá než zpochybnit i soudy, zákony a ledasco.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #8 kdy: Dnes v 07:50:43 »
To už ti nezbývá než zpochybnit i soudy, zákony a ledasco.
Jo? A to ti vyplynulo z psaného textu, nebo ti to vnuknul třeba Višna, nebo děláš jenom vlny? Co ty napíšeš, tak to je na hranici provokace, ale když se ti někdo i přesto snaží pomoct, tak mu to stejně něčím nakonec opepříš. Stejně jako před lety. Buďto třeba chlastáš, nebo nevím co, ale soudem vyhrožuj někomu jinýmu někde jinde.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

ikx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: Dnes v 08:06:38 »
Citace
A co tím vývojář Ubuntu chtěl říct ? Asi se mu zželelo ťěch jen s levou rukou.

...rehotal na teba,ze ani zakladné nastavenia nepoznas,a furt šomreš... ;D ;D ;D

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: Dnes v 13:44:10 »
A já ti hrozím soudem jo ?  Co mi to tu podsouváš ? Co tě tak rozezlilo ?
Prostě jen nazývám věci pravými jmény. To některé zženštilé typy nedokážou zkousnout.
« Poslední změna: Dnes v 13:56:27 od Dr Fuss »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.