Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Moje poznatky s aplikací OpenShot (skvělým editorem videa).  (Přečteno 21 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Tak se mi podařilo po zhruba 14 dením experimentování a škemrání o informace tady na fóru Ubuntu', na chatu umělé inteligence AI, že OpenShot mi funguje tak jako kdysi. Dokonce jsem na něj sesmolil i skript (spouštěč) že se mi v Main Menu spustí na jeden klik myší.
Když jsem ho provozoval v předchozí verzi LTS netušil jsem že je to věc tak ošemetná, která mě v budoucnu zamotá hlavu.

Po přechodu na 24.04 LTS jsem ho měl v Main Menu sice 2x ( na což jsem valil oči ) ale ani jeden nefungoval. Klik myší na jakoukoliv ze 2 nabídek v Main Menu skončil tím, že HDD několikrát zahrabal a nic se nedělo. Jak jsem experimentováním zjistil, jenom verze 3.3.0  ( jedna z 6ti stažených ) mi funguje tak jak se všude na webu píše.
Všechny ostatní hlásí Input Error. Každá verze si ale stěžuje na jiný nedostatek !!! Vidím to tak, že každá byla " napasovaná " na jiné vydání Ubuntu a protože je všechno stále v pohybu ( ledasco se mění ) s tím novým to prostě zdechlo. Čili kompatibilita přímo " neuvěřitelná ".

Bohužel lidé kteří mají s OpenShot podobné zkušenosti se mi neozvali. Jen mi tu každý psal, že to musí chodit a že dělám něco špatně a dávali mi " chytré " rady které v 99% případů nikam nevedly.

Už zase trnu hrůzou, jak při přechodu na příští vydání LTS se to zase rozsype. Programy které dřív bezproblémově fungovaly, fungovat přestanou, budou přesunuty v Main Menu tematicky jinam, nebo se začnou jmenovat jinak ačkoliv se na nich kromě jejich názvu nic nezměnilo.

I to jsou "radovánky" pravidelných, půlročních povyšování Ubuntu. Teď už ale budu vědět, že si musím nainstalovat verzi OpenShot, která si rozumí s mým vydáním LTS nebo preventivně raději snad ani nepovyšovat.

Vím že takovéhle poznatky protagonisté Ubuntu neradi slyší a budou plivat oheň a síru, ale má otázka zní:

Máte zkušenosti že po přechodu na vyšší vydání Ubuntu přestaly některé věci fungovat nebo jste zaregistrovali výše popisované věci při kterých jste zdejšími Guru byli obviňováni že něco děláte blbě vy a že chyba je na vaší straně ?  PIŠTE PIŠTE PIŠTE

« Poslední změna: Včera v 23:43:27 od Dr Fuss »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.