Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Bezpečné vyzkoušení DEB balíčku aniž by hrozilo rozhození Ubuntu  (Přečteno 2262 krát)

Kamil Landa

• Návštěvník
    • Akmalu
Re:Bezpečné vyzkoušení DEB balíčku aniž by hrozilo rozhození Ubuntu
« Odpověď #25 kdy: 29 Května 2026, 21:03:03 »
Ano, systém vyzve k aktualizaci, což znamená že i se Snapy si v mém případě stáhne myslím přes 10GB, a naposledy to na tom mém pomalém připojení bylo asi na 7 hodin :-).

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #26 kdy: 30 Května 2026, 13:06:52 »
Ono to někdy špatně ukazuje, kolik se bude skutečně stahovat. U Snapu a Flatpaku existují jen rozdílové aktualizace. Bohužel ty grafické nadstavby nad tím ukazují špatně, že se třeba bude stahovat 500MB nebo 2GB a přitom se stáhne třeba jen 10MB.
Jen nevím, zda ty rozdílovky umí už ty verze Snapu a Flatpaku u Tebe.

Ten vývojář byl dobře upřimný. :-)

Pokud si to dobře vybavuji, tak GNOME commander byl přepisován z C++ do Rustu. Tedy měl by být zatraceně rychlý.
Jsem líný, tak nic kompilovat na mé staré mašince nebudu. A počkám si na balíčky.

No to moc dobře znám tyhle zahrady, věci kolem domů, polí atd. ;-) Včera večer, když jsem toho měl plné zuby a byl fakt zmožen, tak mi říkala kamarádka, že by potřebovala srovnat kus zahrady. Domysli si, co se mi honilo hlavou.
« Poslední změna: 30 Května 2026, 13:09:26 od Roman Vacho »

ikx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #27 kdy: 30 Května 2026, 13:28:58 »
...flatpak pieskovisko stiahne len raz...ale pri programoch je vzdy uvedené aj pieskovisko... :( :( :(

Prehľad toho, čo sa dnes radí medzi najpomalšie možnosti:

Pomalé DSL (napr. ADSL Light): Rýchlosti sa pohybujú od 384kb/s
    do 1Mb/s
    . Býva to spôsobené veľkou vzdialenosťou od ústredne (viac ako 5 km).

Staré mobilné dáta (GPRS / EDGE): Ide o 2G technológie, ktoré dosahujú maximálnu rýchlosť od približne 56 kb/s (GPRS) do 236 kb/s (EDGE).
   Dnes slúžia už len ako záloha pri výpadku.

FUP obmedzenia: Najpomalší internet môžete zažiť aj pri bežne rýchlom pripojení, ak vyčerpáte svoj predplatený balík dát a operátor vám rýchlosť zníži (často na symbolických 64 kb/s až 128 kb/s...
« Poslední změna: 30 Května 2026, 13:41:26 od ikx »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.