Zdravim, ak si to nikto doteraz nevsimol, tak "no space left on device" znamena, ze ten disk je zaplneny, bude nutne uvolnit miesto.
Malo by to byt mozne cez ten Live spusteny operacni system.
Ak neni tak nainstaluj program baobab, tam je moznost klikat na ten disk a ukaze co je zaplneno, co mozno vymazat.
Ak nevies co smazat, mozes to odfotit a dat sem obrazek ci odkaz na to.
Vítej do jámy lvové. To by určitě šlo. Zkusím v mezičase, než dostanu další pokyny ohledně toho GRUBu něco vymazat.
Ne, nevšiml jsem si a s "No left space on device" jsem se nikdy nesetkal. Co jediný mě napadlo, že jí z nějakého důvodu nenaběhne grafické přihlášení v xdm a nějak to souvisí diskem, který na něco čeká. Že čeká na to, až se uvolní místo, mě nenapadlo.
Co šlo, tak je fuč - nejvíc (309 GB) je toho ale v koši a to mi nejde smazat. A taky starý díly DW, ty nedám ani za zlatý tele.
Pomocí shift+delete smažeš soubory hned, bez přesunutí do koše. Pokud jsou v koši a nejdou smazat, tak v livecd otevři tvůj disk, jdi do složky /home/tve-jmeno/.local/share/Trash/files/ a smaž ty největší pomocí shift+delete. Pak restartuj a zkus spustit počítač normálně.
Jen taková poznámečka - pokud to telefon opravil na revolvery, možná měl telefon v ruce nějaký fanda akčních her.
Bejvávalo
teď už mám v telefonu akorát nutný/nudný věci a max. Tetris.
mačkej shift-esc-tabulátor-mezerník znovu. To je tak jednoduché - být já začátečníkem, tak to asi okamžitě pochopím.
PRŮLOM!! To máš říct hned, že se mám přesně o půlnoci za úplňku třikrát zatočit proti směru hodinových ručiček a u toho mačkat tuhle kombinaci.
GNU GRUB version 2.12 - je to ONO? Žejo? Prosím, řekni že jo!
No je občas zvláštní, odkud berou telefony ty slovní kombinace.
Pouze tady reflektuju na další klávesy, nebo-li "hotkeys", které by to mohly být, avšak ne všechny najednou:).