Nojo, AI... Raději už nepoužívám, jelikož většinou nechápe na co se ptám a já zase nechápu co mi to odpovídá 🙃 Tady se mnou máte daleko větší trpělivost!
Já jsem díky AI rozběhla svůj server Proliant DL380p gen8 a na něm Proxmox, několik Debian VM (12 a 13), několik LXC, několik dockerů v compose, připojení jednotlivých disků kam patří (ISO, VM, data...), nastavení zálohování a za ty dva týdny, co ten server mám jsem se díky AI naučila o Linuxu víc, než za posledních 10 let pokusů s desktopem, hlavně teda Terminál, protože GUI tam sice je (přes web browser), ale zjistila jsem, že Terminál a SSH je na server fakt lepší. Dokonce jsem se naučila najít správný disk, inicializovat ho, naformátovat a připojit přes /etc/fstab tam, kam chci. Bez AI bych buď neměla šanci případně by mi to trvalo naučit se řádově déle metodou pokus/omyl.
A taky se mi podařilo na první dobrou rozběhnout Boinc (opět v terminálu), který přežije i restart, připojím se z jiného počítače přes Boinc Client a normálně to počítá, což se mi na několika distribucích (Manjaro, OpenSUSE, Kubuntu) za poslední roky prostě nepovedlo, maximálně to běželo do prvního restartu. Takže AI nevěř na slovo, ale je to skvělý pomocník a co se týče Linuxu, tak i skvělý a hlavně trpělivý učitel.